Batman után az Apple költözik a Battersea-be

Apple Hírek   |   2016.09.28 - 22:33   |   Írta: Pausch Rita   |   2391
28. szept Batman után az Apple költözik a Battersea-be

Az egykori hőerőműben lesz az almás vállalat londoni székhelye.

London egyik hatalmas, ikonikus épülete, a Temze partján álló Battersea Power Station. Az 1930-as években épített, de 1983-ban bezárt erőmű azóta otthon adott több filmforgatásnak, köztük pl. A sötét lovag néhány jelenetének, de szerepelt Pink Floyd albumborítón és különféle rendezvények helyszínéül szolgált, mire rendeződött az épület sorsa.

Egy 9 milliárd fontos beruházás keretében a Battersea megújul. Az egykori hőerőmű megújítási tervének része saját metróállomás megépítése mellett, lakások, éttermek, üzletek és irodaház kialakítása is. Az irodák a központi épületben kapnak helyet. Más cégekkel egyetemben, az Apple majdani, 6 emeletet foglaló, londoni központja is ide fog költözni. Az almás irodák ezzel az épületbe tervezett összes iroda 40 százalékát foglalják el. A nagyjából 46 500 nm-es, új, központ 3000 dolgozó munkahelyéül szolgálhat. Feltehetően a London több pontján is dolgozó Apple alkalmazottakat is összevonják majd ide.

Noha az épületkomplexumba az első lakók már idén decemberben beköltözhetnek, az éttermek és üzletek pedig 2017 tavaszán kezdenek nyitni, a cupertinói cég alkalmazottai – az Evening Standard értesülései szerint – csak 2021-ben vehetik birtokba a londoni campus-t. Az elegáns környezetbe helyezett londoni iroda azonban nem az európai központ lesz, az ugyanis Írországban van.

Kapcsolódó cikk:
Így áll most az Apple Campus 2 [Videó]
A legfájóbb területen támadhatja az Apple a Samsungot
Az Apple újabb nagy lépést tett a környezetvédelem jegyében



Kommentek megjelenítése