Az A10 Fusion baljós előjel lehet az Intel számára?

Apple Hírek   |   2016.09.19 - 17:37   |   Írta: SzavaRicsi   |   3601
19. szept Az A10 Fusion baljós előjel lehet az Intel számára?

Akár a Macbook-Intel házasság is veszélybe kerülhet?

Előjel igen, közvetlen veszély természetesen nem. Az A10 még mindig közel sincs a csúcskategóriás asztali számítógépek processzorának erejéhez, viszont megmutatja, hogy a mobilprocesszorok terén igenis komoly a fejlődés.

Egy twitterező, Matt Mariska (képregényíró, rendező, szinkronhang, stb.) emelte ki, hogy az iPhone 7 jobb eredményt ért el a mérvadó Geekbench teszten, mint egy 2013-as Mac Pro. Persze csak, ha nem az összképet nézzük. A Mac Pro ugyan jóval erősebb a maga 12 magos Intel Xeon processzorával, mint a 4 magos A10 Fusion, viszont a magonkénti teljesítmény valamivel jobb az Apple által kidolgozott technikában.

Valljuk be, a világ egyre csak a mobileszközök felé hajlik, és a cupertinói vállalat legújabb mobilprocesszora már-már képes lenne meghajtani egy teljes értékű asztali számítógépet is. Nem csoda, hogy az Apple elindult az iPad Pro vonalon is, mivel ezek a chipek már megengedhetik a vállalat számára, hogy magabiztosan dobjon piacra olyan eszközöket, amelyek képesek átvállalni néhány, eddig számítógépet igénylő feladatot.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az Apple éveken belül megkezdi saját processzorainak gyártását, és felveszi a versenyt az Intellel. Ez szinte kizárt. Az Intelnek valószínűleg még sokáig megmarad a felső kategória, ahol uralja a piacot, és nem valószínű, hogy az Apple ott találna fogást az Intelen, ahol a legnagyobb vetélytársa, az AMD sem képes túltenni rajta már évek óta.

Az viszont nem kizárt, hogy az Apple hamarosan a saját processzorait pakolja majd a Macbookokba. Nem titok, hogy az almás cég nincs mindig megelégedve az Intel kínálatával, és nem kizárt, hogy már fontolgatják az elszakadást.

Valószínűleg a közeljövőben még nem sok változást láthatunk, viszont az A10 Fusion magonkénti teljesítménye egyesek számára vészjóslóan erős lehet; főleg, ha összevetjük azt egy androidos készülék magjainak erejével.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikkek: 
Furcsa hangok jönnek az iPhone 7-ből
Videó: boncasztalon a vadiúj iPhone 7 Plus

 


Kommentek megjelenítése