Őszi nagytakarítás készül az App Store-ban

Apple Hírek   |   2016.09.03 - 12:57   |   Írta: Pausch Rita   |   5062
03. szept Őszi nagytakarítás készül az App Store-ban

Az Apple értesítette a fejlesztőket, hogy változások kezdődnek az App Store-ban és megváltoztak a felhasználási feltételek is.

Az Alma előre figyelmeztette a fejlesztőket, hogy a nagy, szeptember 7-i bemutatót követően nagytakarításba kezd az alkalmazás áruházban és szépen lomtalanítja a régi, idejétmúlt, „molyrágta” appokat. Repül a kukába minden olyan applikáció, amit régóta nem frissítettek; nem úgy működik, ahogy az kellene; a jelenlegi felhasználói feltételeknek nem felel meg; gondok vannak a kompatibilitással vagy fejlesztőik rég magukra hagyták őket.

„A minőség kiemelten fontos számunkra. Tudjuk, hogy keményen dolgoztok azért, hogy innovatív alkalmazásokat készítsetek és folyamatosan fejlesszétek, új tartalommal frissítsétek ezeket.  Ugyanakkor számtalan olyan app található az App Store-ban, ami régóta nem működik megfelelően, már nem felel meg a kibocsátása óta frissített irányelveknek, vagy olyanok, amelyek hosszú ideje nem kompatibilisek a szoftver frissítésekkel. Ezért egy alkalmazás értékelési procedúrába kezdtünk a fenti szempontok szerint, a feltételeknek meg nem felelő appok fejlesztőit értesítve ezekről és a problémás darabokat törölve az áruházból.”

A fent említett értékelő procedúrán minden egyes kategória, minden egyes applikációja átesik majd. A problémás darabok fejlesztőit értesítik és 30 napos haladékot kapnak hibás, lejárt termékük frissítésére, kijavítására, mielőtt végleg törölnék őket.

Szintén várható, hogy az Apple korlátozza az alkalmazások elnevezésének hosszát. Szeptember 7-től az appok nevei nem lehetnek hosszabbak 50 karakternél.

Az Alma arról tájékoztat, hogy mivel a kereső használata a leggyakoribb módszer, amivel a felhasználók rátalálnak és letöltenek egy-egy alkalmazást, így erre kiemelt figyelmet is fordítanak. A fejlesztők extrém hosszú elnevezésekkel igyekeztek a kereséseket befolyásolni, esetenként akkora igyekezettel, hogy az app neve már erősen eltért az applikáció tartalmától. Az áruház ezeket a hosszú elnevezéseket nem is képes megjeleníteni és semmilyen értéket sem hordozott a felhasználók számára sem.

Az elmúlt hónapokban az Apple több lépést is tett az App Store fejlesztésére. Júniusban bejelentették, hogy elérhetővé szeretnék tenni minden kategóriában a feliratkozás lehetőségét a felhasználóknak, fejlesztik a megosztások eszközeit és lehetőségeit, valamint új utakat nyitnak a fejlesztőknek alkalmazásaik hirdetésére az áruházon belül is.  

A Store feljebb említett felhasználási feltételei immár a hivatalos bemutató előtt álló iOS 10-hez mérten bővültek a SiriKitre, matricákra, Üzenetek App Store-ra vonatkozóan és az új feliratkozások szabályaival.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Így tisztítsd az Apple eszközeidet!
Hogyan töröld az adataidat az iPhone-ról
Legyen az iPhone készüléked a védőangyalod!



Kommentek megjelenítése