Fagynak a Mac-ek az El Capitan frissítéstől!

Apple Hírek   |   2016.05.13 - 22:44   |   Írta: Zoltan C   |   3546
13. máj Fagynak a Mac-ek az El Capitan frissítéstől!

Autóépítés helyett talán azzal kéne foglalkozni, ami naggyá tette az Apple-t, azaz a stabil szoftverrel? Na jó, picit gonosz vagyok.

Kijött az OS X El Capitan 10.11.4-es frissítése, ezzel egy időben pedig egy jó adag MacBook Pro használó szívja most a fogát. Amint frissítették rendszerüket, gépük egyszerűen megfagyott. Ahogy a fenti videóban is látszik, nem elsötétülésre vagy valamilyen hibaüzenetre kell gondolni, hanem a legutóbbi tevékenységünk fagy állóképpé, a MacBook pedig semmire se reagál. Kicsit a korai a windows-os (Windows ME te csodás!) időkre emlékeztet, be kell valljam.

A problémáról először csak a 13 colos Retina MacBook Pro (Early 2015) használók tudósítottak, mostanra viszont 15 colos Prokról is tudni (Mid 2015). Apptól, tevékenységtől függetlennek látszik a hiba, van, akit Safarival való böngészés közben, mást Adobe Photoshop használatakor ért a fagyás, és így tovább.

Tudnak a hibáról az Apple-nél, megoldással viszont még nem tudtak szolgálni. A türelmetlenebb felhasználók egy Time Machine mentés segítségével visszaállítottak a 10.11.3-as verziót, mások viszont drasztikusabb megoldáshoz folyamodtak: újratelepítették az egész rendszert.

A crash logok alapján az Intel videókártya drivere lehet a probléma forrása. Igyekszünk megírni, amint jön még valamilyen infó a témában!

 

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése