Újabb nagy Apple igazolás: a biztonság mindenek előtt

Apple Hírek   |   2016.02.26 - 03:23   |   Írta: Zoltan C   |   2413
26. feb Újabb nagy Apple igazolás: a biztonság mindenek előtt

A világ legbiztonságosabb chatprogramjának fejlesztője csatlakozik az Apple-höz.

Szétszedik mostanában ‒ főként a tengerentúli média ‒ az Apple-t, hogy túlzás a felhasználók bizalmára hivatkozni, amikor egy bűnesetben kéne segítkezniük, egy azóta hírhedtté vált iPhone 5c feltörésével.

Nagy mestere a cupertinói cég a kisebb vállalkozások, vagy éppen szakemberek felszippantásának. Legújabb igazolásuk, nem más, mint a híres Frederic Jacobs, a Signal vezető fejlesztője, amit a világ legbiztonságosabb csevegő programjának tartanak. Maga Edward Snowden is ezt használja, saját bevallása szerint ‒ mi más kellhet még egy ilyen cím elnyeréséhez?

Úgy tűnik, nem hatotta meg a céget sem az FBI, sem az amerikai kormány. A jövő iOS verziói pedig még biztonságosabbak lesznek. Legalábbis, a terv ez.

Hivatalos bejelentés nem volt ugyan, de Jacobs egy tweetben számolt be a nagy eseményről. E szerint, az Apple CoreOS  biztonsággal foglalkozó csapatának lesz tagja.

Hogy mi lehet Jacobs pontos feladata? Pontosat ugyan nem mondhatunk, de nagy valószínűséggel az iCloud mentések autentikációját szeretné az Apple úgy módosítani, hogy még ők se törhessék azt fel.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: Az Apple nem csak ellenáll az FBI nyomásának, de megerősíti a biztonságát​

Az Apple nem hajlandó hátsó bejáratot biztosítani az FBI-nak


Kommentek megjelenítése