A Samsung Galaxy S7 OLED kijelzője odacsap, míg az Apple lemarad

Apple Hírek   |   2016.02.26 - 18:30   |   Írta: Pausch Rita   |   7923
26. feb A Samsung Galaxy S7 OLED kijelzője odacsap, míg az Apple lemarad

Vajon tényleg fordulni látszik a titánok harca?

Ma jelent meg a Forbes-on egy cikk, amiben azt fejtegetik, hogy az Apple, minden egyes új Galaxy modell megjelenésével lépéshátrányba kerül.

Az írásban idézik Raymond Soneira, a DisplayMate kijelzőszakértőjét, aki a héten értékelte a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge kijelzőket is.

Soneira elmondja, hogy a legújabb Galaxy-k új OLED (aktív mátrixú AMOLED) kijelzői egyszerűen jobbak az LCD-nél, amit az iPhone 6s és 6s Plus készülékekben alkalmaznak. Az OLED vékonyabb, könnyebb, gyorsabb válaszidővel bír, jobbak a betekintési szögei, jobb a színpontossága, a képek kontrasztja és az energiatakarékos „always-on” módot is tudja. Ráadásul ezek a kijelzők hajlított formában is készíthetőek, sőt a közeljövőben akár  rugalmassá is válhatnak.

A Forbes arról kérdezte Soneirát, hogy mennyire tartható, hogy 2016-ban az Apple még nem mert belevágni az OLED kijelzősítésbe (leszámítva az Apple Watch-ot) és a szakértő szerint a korábbi vezető az újításokban ‒ mint amilyen a nagyfelbontású retina kijelzők terén és a 100% színterjedelmű iPhone és iPad kijelzőknél volt ‒, mostanra kezd lemaradozni.

Soneira szerint várhatóan az iPhone 7-be sem kerül még OLED, mivel a cégnek hatalmas mennyiségekre van szüksége, amihez sok beszállító kell. Szerinte egyelőre egy-egy prémium modellel fognak indulni, ugyanis ehhez is már induláskor legalább 50 millió kijelzőre lesz szükségük, hiszen például csak tavaly 160 millió iPhone-t forgalmaztak. Ám, mivel a Samsungé az OLED beszállítók nagy része, így nem lesz könnyű őket rábírni, hogy az almás céget is ellássák.    

A konkurens gyártók prémium modelljeinek nagy részében (Galaxy S7/S7 edge, Nexus P6, LG Flex és érkezik a HP Elite X3 is) már ilyen típusú a kijelző, úgyhogy éppen ideje lesz az Apple-nek is rákapcsolni…

Forrás: Forbes

Kapcsolódó cikk: MWC 2016: Bemutatták az új Galaxy S7 készülékeket


Kommentek megjelenítése