Szándékosan lassította az Apple régebbi készülékeit?

Apple Hírek   |   2015.12.31 - 08:20   |   Írta: Zoltan C   |   8749
31. dec Szándékosan lassította az Apple régebbi készülékeit?

Biztosat erről nem mondhatunk, viszont komoly perrel néz most szembe az almás cég. Csoportos keresetet nyújtottak be az Apple ellen, a vád pedig elgondolkodtató: az iOS 9-cel szándékosan lassította a cég az iPhone 4s-t.

A pert indítók szerint a 4s annyira belassult, hogy az már a mindennapos használattal összeegyeztethetetlen volt. Továbbá, szerintük az Apple hamisan állította reklámjaiban a 4s iOS 9 kompatibilátását. Így a régebbi készülékek tulajainak két választása maradt: vesznek sok-sok száz dollárért egy új készüléket vagy szenvednek egy android lassúságú de Apple árazású készülékkel.

A felperesek meg vannak arról győződve, hogy az Apple-nél teljes mértékben tisztában voltak az iOS 9 negatív hatásaival régebbi készülékek esetén. Szerintük figyelmeztetni kellett volna a 4s tulajokat, ehelyett még reklámozták is a készülék kompatibilátását. Eddig 100 frusztrált 4s tulaj áll a kereset mögött és 5 millió dollárt követelnek a cégtől. Közleményük így szól:

A régebbi iPhone-ok tulajai végül egy újabb mellett fognak dönteni, mivel megszokták már a rendszert és rendkívül egyszerű lesz nekik adataikat, kontaktjaikat áttranszferálni új telefonjukra. Nincsen semmi kellemetlenség, ott folytathatják a munkát új készülékükön, ahol a régin befejezték. Tehát az Apple egyértelműen anyagilag jól jár, ha a régebbi iPhone-ok lelassulnak.

Forrás: iPhonehacks.com


Kommentek megjelenítése