Négyszer pontosabban méri az időt az Apple Watch, mint az iPhone

Apple Hírek   |   2015.12.31 - 13:42   |   Írta: Zoltan C   |   1146
31. dec Négyszer pontosabban méri az időt az Apple Watch, mint az iPhone

Nincs mit tenni, Watch-on kell figyelni mikor üt éjfélt az óra.

Az Apple technológiai alelnöke Kevin Lynch beszélt arról egy új interjúban, hogy az Apple Watch egészen pontosan négyszer jobb időmérő eszköz, mint az iPhone.  Nincs több kérdés, mikor is kezdődik/kezdődött 2016.

Ez egy picit nevetségesnek tűnhet, mivel a Watch az iPhone-hoz van "kötve", például az időt és ugyanúgy az Apple szervereiről húzza le. De Lynch elárult néhány érdekes trükköt...

Az Apple az évek során kiépítette szerte a világon saját idő szervereit, egészen pontosan 15-öt. Ezek úgynevezett "Stratum One" szintű szerverek, amelyek lényege, hogy a Washington D.C.-ben található tengerészeti obszervatórium atom órájához vannak igazítva. Ez az atomóra pedig az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának gyámsága alatt áll, biztosítva a pontos központi időt. Nos az Apple szerverei ezt közvetítik az iPhone-oknak, azok pedig Bluetooth-on keresztül továbbadják a Watch-oknak.  Az Apple mérnökei pedig odafigyeltek a kommunikációkor fellépő időveszteségre, ezt a Watch szoftvere korrigálja. De ez még nem minden.

Az almás cég karórája tartalmaz egy kristály hövezérelő oszcillátort, amelynek feladata a hőváltozások miatt fellépő eltolódások kiküszöbölése. Külön odafigyeltek a "kismutató" pontosságára is, nagysebességű kamerákkal tesztelték képkockáról képkockára, hogy egy "kattanás" valóban egy másodpercnek felel-e meg.

Forrás: cultofmac.com

 


Kommentek megjelenítése