Steve válasza arra miért nem fizetett többet az alkalmazottaknak

Apple Hírek   |   2015.12.31 - 14:37   |   Írta: Zoltan C   |   2239
31. dec Steve válasza arra miért nem fizetett többet az alkalmazottaknak

Mindig felbukkan egy hihetetlenül jó és sokszor kegyetlen Steve idézet, ez a mostani is igazi gyöngyszem.

A Flipboard alapító Evan Doll 2003-2009 között az Apple-nél dolgozott, most pedig egy sor tweetben idézte fel kedvenc emlékeit a cégnél töltött időből. Egyszer 2007-ben megkérdezte a nagyfőnököt, hogy miért nem fizet többet mérnökeinek. Steve válasza pedig igazi klasszikus, passzív-agresszív kőszívű vállalkozó énjére vall:

"először is örülj, hogy az Apple-nél dolgozhatsz, másodszor pedig a te hibád ha nem keresel eleget. Valószínűleg a menedzsered szerint annyit is ér a munkád."

Ez egyébként pont arra az időszakra esik, amikor a nagy szilícium-völgyi cégek illegális háttéralku keretében lenyomták a béreket, így nem elhalászva egymás elől legjobb mérnökeiket. Azóta peren kívüli megegyezés keretében kaptak kompenzációt a dolgozók: Doll egészen pontosan 1000 dollárt minden cégnél töltött éve után - ami valljuk be, ottani mérnöki szinten nevetséges összeg.

Egyéb érdekességekről is említést tett twitterén Doll: ha alapfizu szinten nem is voltak kitömve a dolgozók - most azért ezt Szilícium-Völgy szinte értsük, ne havi 47 ezer forinthoz mérjük - viszont Apple-részvényeket kaptak rendesen. Persze, hogy azzal ki mit kezdett az évek során, az már csak rajta múlott. Doll például rövidlátó módon azón mód el is adta őket, örűlt a rajtuk keresett 4 ezer dollárnak, ami egyből ment diákhitel törlesztésre. Mi is ezzel a probléma? Azok a részvények ma 500 ezer dollárt érnének!

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése