Négy mag, hat mag, nyolc mag...semmit sem ér az iPhone 6s ellen

Apple Hírek   |   2015.09.26 - 14:26   |   Írta: Zoltan C   |   11266
26. szept Négy mag, hat mag, nyolc mag...semmit sem ér az iPhone 6s ellen

Jonh Gruber különösen szerencsés tech blogger.

Még csak tegnap jelent meg hivatalosan az iPhone 6s és 6s Plus, ő máris alaposan kivesézhetett egy 6s-t.

Gruber -egyébként remek -  blogbejegyzésében  kitárgyalja a sima és az "s" modellek közti különbségeket, majd jöhet a lényeg: vajon hány pontot ért el a Geekbench 3-on az 1,85 GHz-es A9?

Nos, 2500 pontot az egy és 4340 pontot a többmagoson, tehát sikerült egy másfélszer gyorsabb telefont készítenie az Almának a tavalyi 6-hoz képest. Ekkora eltérés még az 5s és a 6 között sem volt pontosan egy évvel ezelőtt. Gruber tesztjéből az is tisztán kitűnik, hogy az iPhone 6s az egymagos tesztekben lealázza az összes csúcs androidot (amelyek eredményéről részletesebben itt tájékozódhattok). Persze ez sem lehet különösebb újdonság számunkra..

Na de mi a helyzet a többmagos tesztnél? Ne felejtsük, az iPhone 6s "csak" két processzormaggal rendelkezik, ezzel szemben droidos vetélytársai négy, sőt nyolc maggal. A Mobil Syrup tesztjének hála azt is megtudhatjuk, hogy ebben is ráver a fóni például az abszolút csúcsnak számító Galaxy Note 5-re. A Galaxy Note 5 jelenleg a droidos világ legfejlettebb chipjét használja, az Exynos 7420-at - azt hiszem e mellett nem mehettünk el szó nélkül.

Ráadásul a mindennapi használatban elsősorban az egymagos teszteknek van jelentőségük, ezt ne felejtsük.

Forrás: mobilsyrup.com hvg.hu daringfireball.net

Galéria képek


Kommentek megjelenítése