Tanulmány is bizonyítja: a Chrome kicsinálja a MacBook akkumulátorát

Apple Hírek   |   2015.08.01 - 05:56   |   Írta: Zoltan C   |   2035
01. aug Tanulmány is bizonyítja: a Chrome kicsinálja a MacBook akkumulátorát

A Google böngészője a legjobb választás lehet azoknak, akik többféle platformot is használnak, sőt talán az almásoknak is jobban megfelelne, mivel többet tud a Safarinál. De ez mégsem ennyire egyszerű, ha az akkuidő fontos számodra! Egy legújabb tanulmány is bizonyítja azt a régi feltételezést, miszerint a Chrome szipkázza leginkább laptopunk energiaforrását.

A BatteryBox csapata döntött a teszt mellett, egymás mellé téve Chrome, Firefox és Safari böngészőket egy gyári állapotúra legyalult 13 inches Retina MacBook Pro-n. Az energiafogyasztást olyan egyszerű feladatok közben mérték, mint Facebook, Netflix, Reddit, Twitter, Putlocker és persze YouTube. Egy kis emailezés Gmailben és Hotmailben, keresés a neten Google, Bing majd DuckDuckGo segítségével. Teszt közben a böngészőkön kívül semmilyen más program nem futott, mindig maxra volt töltve a gép.

Általánosságban elmondható, hogy könnyedén nyert a Safari a maga 6 óra, 21 perces lemerítési idejével. Firefox lett a második 5 óra, 29 perccel. Utolsó helyen a Chrome végzett 5 óra, 8 perccel. Tehát, Safarival egy egész órát is nyerhetünk akár!

Ha részeletesebben is érdekelnek az eredmények, csekkold le te magad a BatteryBox blogon!

Forrás: iphonehacks.com


Kommentek megjelenítése