2016-ra a Volkswagenekbe is CarPlay kerülhet

Apple Hírek   |   2015.08.01 - 08:00   |   Írta: Pausch Rita   |   1564
01. aug 2016-ra a Volkswagenekbe is CarPlay kerülhet

Örülhetnek az amerikaiak, az USA-ba érkező 2016-os VW modellek ugyanis már támogatják a CarPlay-t.

Az Egyesült Államokban értékesített Volkswagen modellek szinte mindegyike 2016-ra támogatja majd a CarPlay-t, a mostanában érkező új MIB II (Modular Infotainment Platform) rendszernek köszönhetően.

Bár úgy tűnik, hogy Amerikában a hazainak számító gyártó, a Ford, fittyet hány a tényre, hogy az USA-ban hányan használnak iPhone-t és hányan kötnék össze a készüléküket az autójuk fedélzeti komputerével, a VW viszont ott erősít, ahol csak tud. A Volkswagen Amerika vezérigazgatójának közleménye szerint, cégük felismerte a fontosságát, hogy az autóik rendszere összeköthető legyen a vásárlóik okoseszközeivel. Ezért a vezető gyártókkal lépést tartva alkották meg az új fedélzeti rendszerüket a technológiai fejlődést szem előtt tartva, nem pedig márkák szerint szelektálva.  

 

A MIB II a VW modellek alapfelszereltségéhez fog tartozni, ráadásul a korábbi rendszerekkel ellentétben, már képes lesz a vezeték nélküli összeköttetésre is a CarPlay és a szintén támogatott Android Auto, valamint a Volkswagen saját Car-Net rendszerének egyik fontos funkciója, a MirrorLink (az autóba épített kijelzőn a telefon kijelzője jelenik meg) esetében is.

Persze, az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a MIB II négy változatban kerül ki, a modellektől és a gépkocsik felszereltségétől függően. A trükk az egészben, hogy az alapfelszereltséghez kisebb felbontású érintőkijelző társul, ami nem támogatja a CarPlay-t, míg a komolyabb modellekhez és felszereltséghez 6,3 és 6,5 colos kapacitív kijelzők dukálnak CarPlay-t támogatva.

Az új, 2016-os VW modellek július végétől érkeznek az amerikai szalonokba, köztük elsőként a Golf R és a Tiguan típusok.

Forrás: CultofMac, Macrumors, VW America
Kép forrása: VW America



Kommentek megjelenítése