Minden, amit az Apple Watch Series 9-ről eddig tudunk

Almás Pletykák   |   2023.06.20 - 20:10   |   Írta: Hidasi Ákos   |   12900
20. jún Minden, amit az Apple Watch Series 9-ről eddig tudunk

Az összes pletyka az Apple következő okosórájáról.

A visszaszámlálás megkezdődött az Apple Watch Series 9 megjelenéséig. Az Apple következő generációs okosórája várhatóan idén ősszel érkezik majd, mi pedig ebben a cikkben összeszedtük, hogy várhatóan milyen fejlesztéseket láthatunk majd az Apple Watch Series 8-hoz képest.

Az Apple az eredeti Apple Watch megjelenése óta minden évben kiad egy új szériát, így hacsak a vállalat nem szakít a hagyományokkal, az Apple Watch Series 9 bejelentésére 2023 késő nyarán vagy kora őszén kerül majd sor. Jó eséllyel a Series 9 az iPhone 15-tel együtt fog megjelenni.

Míg az iPhone 15-ről rengeteg pletykát láthattunk az elmúlt időszakban, addig a közelgő Apple Watch-ról nem sok újdonságot hallottunk. Ennek ellenére úgy véljük, hogy az Apple Watch Series 9 az egészségmegőrzés, valamint a kommunikáció és a biztonság terén is frissítéseket kap majd. Emellett más dizájnt, vagy exkluzív funkciókat is kaphat a watchOS 10-nek köszönhetően.

Jelenleg nincsenek olyan jelek, amelyek további Apple Watch modellekre utalnának, például egy újabb Apple Watch SE-re vagy a prémium Apple Watch Ultra termékvonal folytatására. Ez azonban bármikor változhat, ahogy az idő előrehaladtával egyre többet tudunk meg az Apple Watch 9-ről. Addig is itt van minden, amit a közelgő Apple Watch-ról tudunk.

 

Apple Watch Series 9 hírek

A Bloomberg új jelentése szerint az Apple fontos mérföldköveket ért el abban a törekvésében, hogy olyan vércukorszint-követésre alkalmas eszközt készítsen az Apple Watch-ra, amely használatához nincs szükség a felhasználó vérmintájára, azaz nem kell megszúrnia magát az óra viselőjének. Ehelyett különleges lézerek segítségével működik majd a szenzor. Bár nem tűnik valószínűnek, hogy a funkció már az Apple Watch Series 9 órában is megtalálható lesz majd, a következő generációs okosóra olyan frissítéseket tartalmazhat, amelyek a jövőben lehetővé tehetik a rendszer használatát.

 

Az Apple Watch Series 9 lehetséges megjelenési dátuma

Ha egy dologban a legbiztosabbak vagyunk az Apple Watch Series 9-cel kapcsolatban, akkor az az, hogy a megjelenési dátum valamikor idén nyár végén vagy kora ősszel várható. Ha az Apple tartja magát a jelenlegi álláshoz, akkor szeptemberben számíthatunk az új készülékekre.

A kérdés továbbra is az, hogy az Apple Watch Series 9 más okosórákkal együtt fog-e megjelenni. Az Apple Watch Ultra 2-ről már hallottunk pletykákat, bár jelenleg úgy tartják, hogy az csak 2024-ben érkezik.

 

Apple Watch Series 9 árspekulációk

Amíg nem hallunk olyan pletykát, ami mást sugall, addig az a benyomásunk, hogy az Apple Watch Series 9 ára megegyezik majd az Apple Watch Series 8 árával. A jelenlegi generációs Apple Watch induló ára 209.990 forint a 41 milliméteres, csak GPS-t használó modellért. A GPS + cellular változat ára pedig 259.990 forint. A 45 milliméteres méretű eközök ára 224.990 forinttól indul, és 274.990 forintig emelkedik a cellular támogatással szerelt modellek esetében.

 

 

Apple Watch Series 9 dizájn pletykák

Az Apple Watch Series 9 dizájnjáról egyelőre nincsenek pletykák, bár nem feltétlenül vagyunk meggyőződve arról, hogy a dizájn jelentős változáson menne keresztül. Az Apple Watch Series 4, Series 5 és Series 6 gyakorlatilag ugyanazzal a dizájnnal rendelkezik. Tehát ha az Apple hasonló rutint követ, akkor az Apple Watch Series 9-nek legalább nagyjából ugyanúgy kell kinéznie, mint az előző két Apple Watch modellnek.

Az Apple Watch Series 7 nagyobb és világosabb kijelzőt vezetett be vékonyabb keretekkel, de a színválasztékon kívül semmi feltűnő dizájnbeli különbség nincs az Apple Watch Series 8 és az Apple Watch Series 7 között. Ennek ellenére lehetséges, hogy az Apple Watch Series 9 exkluzív színekben fog megjelenni. Ki tudja? Még az is lehet, hogy a jelenlegi 41 mm-es és 45 mm-es opciók mellett egy másik méretben is megjelenik.

Úgy gondoljuk, hogy kevésbé valószínű, hogy az Apple Watch megkapja a régóta pletykált lapos szélű újratervezést, most, hogy az Apple Watch Ultra létezik. Az Apple Watch Ultra egyébként egy lapos, 49 mm-es kijelzővel rendelkezik.

 

Az Apple Watch Series 9 specifikációiról és az akkumulátor élettartamáról szóló pletykák

Hasonlóképpen nem sok támpontot tudunk az Apple Watch Series 9 specifikációiról vagy az akkumulátor élettartamával kapcsolatos elvárásokról, de néhány megalapozott találgatást azért megengedünk magunknak. Egyrészt egy új S9 SiP működhet majd az órában, amely teljesítménynövekedést vagy új kommunikációs képességeket hozhat az új modell számára a korábbiakkal szemben. Jó ötlet lenne például az Apple részéről, ha az iPhone 14-ből kölcsönvenné a műholdas SOS vészhelyzeti funkciót és azt az Apple Watch-ba is beépítené.

Egy új szenzort is kaphat esetleg az óra, ami feltehetően vagy az egészséggel vagy a mozgással kapcsolatos információkat fog gyűjteni. Az Apple Watch Series 8 bőrhőmérséklet mérésre alkalmas szenzora a legfrissebb szenzorújítás, de biztosan van igény olyan dolgokra is, mint a vércukorszint vagy a vérnyomás monitorozása.

Ami az akkumulátor élettartamát illeti, tudjuk, hogy nem érdemes olyan Apple Watch-ban reménykedni, ami olyan sokáig bírja, mint egy Fitbit vagy Garmin óra. Bár az új Apple Watch alacsony energiafogyasztású üzemmódja segít az óra üzemidején, még mindig maximum 18 órát lehet egy töltéssel kihúzni.

 

Várnod kellene az Apple Watch Series 9-re?

A rövid válasz az, hogy nem, nem érdemes várni az Apple Watch Series 9-re. Jelenleg az Apple Watch Series 8, az Apple Watch SE (2022) vagy akár az Apple Watch Ultra beszerzésének van talán a legnagyobb értelme, ha a lehető legprémiumabb Apple Watch élményt szeretnéd. Bármelyiket is választod, kevés értelme van több hónapot várni a következő Apple Watch megjelenésére. Ha azonban nem ragaszkodsz a legfrissebb modellekhez, akkor érdemes lehet egy pillantást vetned a korábbi szériák óráira is, amik szintén jó választásnak bizonyulhatnak. Különösen akkor, ha az ár-érték arányt is figyelembe vesszük.

Forrás: Tom's Guide

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése