Ilyen lehet az új iPhone SE

Almás Pletykák   |   2022.10.24 - 08:32   |   Írta: L Ferenc   |   23817
24. okt Ilyen lehet az új iPhone SE

Vázoljuk, hogy körülbelül milyen lesz az Apple új olcsó mobilja.

Az Apple 2016-ban dobta piacra első SE okostelefonját, mely elsősorban szuperkompakt kialakításával és relatíve elérhető árával hódított a vásárlók körében. 2020-ban aztán kijött a második generáció, amit idén tavasszal követett a harmadik nekifutás. Jól értesült források szerint az almás logós gyártónál már javában zajlik a következő iPhone SE fejlesztése, és az eddig kiszivárgott információk alapján most feltűntek a színen a sokak által várva várt újdonság első számítógépes designtervei.

A várhatóan háromféle kivitelben, Midnight, Starlight és Product(RED) színváltozatokban támadó készülék az elődjénél jelentősen vékonyabb kávákkal, kijelző alatti gomb, illetve ujjlenyomat-érzékelő nélkül támad. Az érintőkijelző az előzetes információk szerint 6,1 colos képátlóval rendelkezik és a tetején nem meglepő módon méretes notchot vonultat fel. 

A 2018-ban napvilágot látott és 2021-ig forgalmazott iPhone XR designját felvonultató negyedik generációs iPhone SE hátlapjának bal felső sarkában egyetlen kamera árválkodik, vagyis sem nagylátószöget, sem pedig zoommodult nem fogunk kapni. Míg a jó öreg iPhone XR-ben még A12-es, addig az aktuálus iPhone SE-ben a jóval modernebb A15-ös chipkészlet található, de vajon mi hajtja majd a következő SE-t? 

Nos, szinte teljesen kizárt, hogy az Apple A16-ot szereljen az újdonságba, mely minden valószínűség szerint azt az 5 magos GPU-val támadó A15-ös variánst vonultatja majd fel, mely a tavalyi iPhone Prókban volt, és ami az idei normál iPhone-okat hajtja. 

Benne van még a pakliban, hogy az új iPhone SE a jelenleginél némileg több RAM-ot fog kapni, illetve egyes források szerint az akkumulátor kapacitása is növekedik majd. Sokan abban bíznak, hogy a töltési sebesség is növekedni fog, és arra is van némi esély, hogy a negyedik generációs iPhone SE már nem Lightning, hanem iparág szinten szabványos USB-C porton keresztül lesz tölthető. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése