Jön az új MacBook Air

Almás Pletykák   |   2022.03.10 - 13:13   |   Írta: L Ferenc   |   1022
10. márc Jön az új MacBook Air

Lássuk, mit remélhetünk az Apple újdonságától!

Az Apple keddi termékbejelentő rendezvényén számos izgalmas újdonságról lehullott a lepel. Ilyen volt például a 2022-es évjáratú új iPhone SE, az ötödik generációs iPad Air, az izmos Mac Studio, a szupererős M1 Ultra processzor, illetve a 27 colos új Studio Display. 

Az esetleg az új MacBook Airre vágyóknak azonban csalatkozniuk kellett, erről a készülékről ugyanis egyelőre még nem hullott le a lepel. A tűzhöz igencsak közel álló forrásnak tekinthető, mindig igen jól értesült Ming-Chi Kuo szerint azonban már nem kell túl sokat várnunk erre az újdonságra sem.

Az iparági elemző úgy tudja, hogy az Apple várhatóan az idei év második vagy harmadik negyedévében kezdi meg az újgenerációs MacBook Air sorozatgyártását, a hivatalos bejelentésre pedig várhatóan az év vége felé kerül majd sor. Az új masina külseje nagymértékben hajaz majd a jelenlegi MacBook Pro lineup designjára, és előreláthatólag hétféle színváltozat közül választhatunk majd. Egyes verziók állítólag fehér kávával és fehér billentyűzettel fognak rendelkezni.

A megfelelő számítási teljesítményről az M1 chip gondoskodik majd, a mini-LED technológiájú kijelzőről pedig a dolgok jelenlegi állása szerint egyelőre le kell mondanunk. A várható árak egyelőre ismeretlenek. 

A már jelenleg is M1 chippel szerelt, 8-16 GB RAM-os, 13,3 colos képátlójú IPS kijelzős aktuális MacBook Air 256 GB-os SSD-vel szerelt alapmodellje 430 ezer forintba kerül, az 512 GB-os változat árcéduláján pedig 530 ezer forintos összeg olvasható. Az 1,29 kilogramm tömegű, illetve 1,61 centiméter vastag gép opcionálisan 512 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os SSD-vel is rendelhető.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése