Eltűnhet a SIM tálca az iPhone-okról

Almás Pletykák   |   2021.12.28 - 16:36   |   Írta: ARPII   |   941
28. dec Eltűnhet a SIM tálca az iPhone-okról

Újabb változást hozhat az Apple a mobil iparba.

Alig pár év telt el azóta, hogy az Apple az iPhone XS-sel megadta a lehetőséget a felhasználóinak, hogy eSIM-et regisztráljanak a mobiljukhoz. Most pedig úgy néz ki, hogy nemsokára ez lehet majd az egyedüli opció, ugyanis még előző héten láthattunk egy felületes jelentést a BlogDoiPhone-tól, ami arról szólt, hogy az iPhone 15 Pro lehet az első iPhone, ami fizikai SIM kártya nélkül érkezik majd, ez pedig a következőképpen hangzott:

 

Az Apple már régóta kísérletezik többféle módszerrel is a SIM kártya elhagyására, hogy eSIM-re váltsanak.

Azonban a BlogDoiPhone belsős információi szerint 2023-tól az iPhone Pro modellek fizikai SIM tálca nélkül, két eSIM-es megoldással debütálnak majd.

 

Ezt követően a MacRumors oldaláról is felröppent a hír egy névtelen bejelentő által, miszerint „az Apple azt javasolta a nagyobb amerikai szolgáltatóknak, hogy készüljenek fel a kizárólag eSIM-mel érkező okostelefonokra 2022 szeptemberétől,” ami elég erősen arra enged következtetni, hogy akár már az iPhone 14 modellek egyike is használhat kizárólag eSIM-et a kommunikációhoz.

A 9to5Mac részéről nem kaptunk információkat sajnos, azonban az nagyon is várható, hogy előbb vagy utóbb az Apple elhagyja a fizikai portokat, köztük a SIM tálcát, és a Lightning portot is.

 

A héten azonban megtört a jég, ugyanis egy kifejezetten megbízható forrás, DylanDKT is megszólalt az ügyben Twitter fiókján keresztül, amiben egyetért a SIM kártyát övező hírekkel. Sajnos itt nem pontosította, hogy ez 2022-ben, vagy 2023-ban történik-e majd meg, azonban megosztotta egy korábbi posztját, amiben szintén erről beszél.

 

Több forrásból is megerősíthetem, hogy az Apple el tervezi hagyni mobiljairól a SIM tálcát. Ez nem idén fog történni, azonban már tesztelnek egy ilyen nyilvánosságra nem hozható eszközt kizárólag eSIM-mel.

 

Jelenleg nagyjából 10 hónapra vagyunk az új iPhone megjelenésétől, ameddig még sok minden történhet, így a pletykákat érdemes fenntartással kezelni.

Ti mit gondoltok a SIM tálca elhagyásáról, szerintetek lenne értelme? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése