Ilyen lehet majd az M1-es iMac Pro

Almás Pletykák   |   2021.11.21 - 11:41   |   Írta: ARPII   |   1122
21. nov Ilyen lehet majd az M1-es iMac Pro

Az új lapkán kívül sok más újdonságot is kaphat majd.

A következő generációs 27 colos iMac, ami már az Apple saját lapkájával készül majd, akár az iMac Pro nevet is kaphatja, legalábbis a Dylandkt állítása szerint. A készülék az M1 Pro és M1 Max chippeket használhatja majd, akárcsak az új MacBook Pro modellek, illetve ezen felül még egy komolyabb konfigurációs lehetőség sem kizárt.

 

Az Apple minden bizonnyal azért használja majd a „Pro” megkülönböztető jelzőt, hogy tudtára adja a felhasználóknak, hogy ez bizony nem egy „átlagos” 24 colos iMac, ami még idén év elején debütált. Emellett az M1 Pro és M1 Max lapka használata is abszolút megindokolj a névválasztást, ezért is hívják Dylandkt szerint már most is iMac Pro-nak a gépet házon belül.

 

A kiszivárogtató szerint az új iMac egy 27 colos mini-LED kijelzőt használ majd, Pro Motion technológiával, ami lehetővé teszi majd az akár 120 Hz-es képfrissítést is, akárcsak a MacBook Pro modellek esetében. Ezen felül a Pro, a sztenderd modellel szemben sokkal kisebb kávákat kaphat majd, ami az eddigi igencsak vaskos alsó részt is érinti majd.

 

Így a megjelenésünk valahol a 24 colos iMac és a Pro Display XDR között lehet majd, illetve az Apple állítólag Face ID-val is kísérletezett az eszközön, ez a funkció azonban nem biztos hogy ennél a Pro modellnél már elérhető lesz.

 

Az alapkészülék 16GB RAM-ot, és 516GB belső tárhelyet kaphat majd, HDMI és USB-C/Thunderbolt portokkal, valamint SD kártya olvasót is találunk majd rajta, ami nemrég visszaköszönt a MacBook Pro szériánál is. Emellett Ethernet portot is találunk majd, persze nem a gépen, hanem a töltő adapteren.

Dylandkt szerint az iMac Pro $2 000 (kb.: 620 000 Ft) körül rajtolhat majd el, a határ pedig a csillagos ég lesz. Ez a 2022 első felében debütáló modell váltja majd az Intel alapú 27 colos iMac szériát, amik már jó pár éve a piacon vannak. Eddig nem hallhattunk sokat a nagyobb iMac modellről, Mark Gurman szerint ez azért lehet, mivel a munkálatokat megszakították a 24 colos modell miatt, így viszont hogy az már kinn van, minden visszakerülhetett a régi kerékvágásba.

Hogy tovább növeljük a forrásaink számát, hozzátennénk, hogy a kijezlő elemző Ross Young szerint szintén készül egy 27 colos iMac, ami mini-LED technológiával érkezik , és a Pro Motion is a tárházában lesz majd.

Ti mit gondoltok az új iMac Pro-ról, szerintetek mennyivel lesz gyorsabb a korábbi modellnél? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése