120Hz-es kijelzővel és 16GB RAM-mal érkezhet az M1X Macbook Pro

Almás Pletykák   |   2021.10.17 - 15:04   |   Írta: ARPII   |   1347
17. okt 120Hz-es kijelzővel és 16GB RAM-mal érkezhet az M1X Macbook Pro

Hatalmas ugrás lesz az idei széria.

A hamarosan érkező 14, illetve 16 colos MacBook Pro modellek nagyobb tárhellyel és több RAM-mal érkezhetnek majd, mint eddigi elődjeik, állítja egy elemző. Ezen felül pedig a 120Hz-es megjelenítő sem kizárt az új generációnál.

Szerencsére az új modellekre nem kell már sokat várni, ugyanis több mint valószínű, hogy az október 18.-án megrendezésre kerülő eseményen mutatkoznak majd be. A két eszköz mini-LED kijelzővel, illetve M1X processzorral lesz majd szerelve, ami még az eddigi teljesítmény adatokat is túlszárnyalja majd.

 

Dylan, az informátorunk Twitter oldalán osztotta meg velünk friss és ropogós információit a 2021-es MacBook Pro szériával kapcsolatban. Dylan szerint mindkét modell 16GB RAM-ról és 512GB belső tárhelyről indulhat, és innen lehet majd felfelé növelni a számokat. Ezek az értékek kétszeresei a 2020-as M1-es MacBook-nak, azonban megegyeznek a jelenlegi Intel-es 16 colos MacBook Pro-éval.

A korábban említett fejlesztések mellett az új MacOS notebook-ok most már 1080p-s webkamerát is kaphatnak, aminek már itt volt az ideje, főleg 2021-ben, amikor több videókonferencián veszünk részt, mint eddig valaha. A töltő adapterünk is megújulhat, ami valószínűleg kisebb lesz a korábbinál.

 

Több kiszivárgott információ is arra utal, hogy a 14, illetve 16 colos MacBook Pro modellek mini-LED kijelzőt kaphatnak, ami szebb képet fog adni, mint a hagyományos háttérvilágítással rendelkező LCD panelek. Emellett pedig a káváink is kisebbek lesznek a kijelző körül, illetve az alsó részen lévő logó is eltűnhet.

Ross Young Twitter bejegyzésében arra is kitért, hogy a két modell nem csupán mini-LED technológiát használ majd, hanem 120Hz-es képfrissítést is, amitől sokkal simább lesz minden tartalom a kijelzőn. Nem ez az első eset, hogy az Apple 120Hz-et használ, ugyanis az iPad Pro széria már régóta rendelkezik ezzel a remek funkcióval, idén pedig az iPhone 13 Pro modellek is megkapták a nagyobb frissítési rátát.

 

Egyéb pletykák arról is szóltak, hogy az idei laptopokba talán visszatér majd az SD-kártya olvasó és a HDMI port, ahogyan a MagSafe töltési lehetőség is, a LED Touch Bar azonban ismételten kimarad.

Emellett rebesgetnek egy nagyobb iMac-et is, szintén M1X-es processzorral, ami úgyszint az októberi eseményen debütálhat, viszont sokak szerint erre még várnunk kell 2022-ig, többek között Dylan szerint is. A fiatalembernek egyébként 75%-os pontossággal sikerül megjósolnia az Apple lépéseit, ami egészen jónak számít. Persze mint minden esetben, úgy most is kezeljük fenntartással a pletykákat, de hamarosan úgyis minden kiderül.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése