Remek új funkciót kaphat az iPhone 13

Almás Pletykák   |   2021.07.05 - 17:25   |   Írta: ARPII   |   2156
05. júl Remek új funkciót kaphat az iPhone 13

Jobb később, mint soha.

Max Weinbach, a híres kiszivárogtató ismételten csak elhintett számunkra pár infómorzsát a 2021-es iPhone-nal kapcsolatban. Az információ szerint az iPhone 13 egy méretesebb réztekerccsel rendelkezik majd a hátlapon. Ez a komponens teszi lehetővé a telefon számára, hogy vezeték nélkül is képes legyen tölteni. A megnövekedett méret miatt pedig nem csak nagyobb mennyiségű áram felvételére lesz képes az eszköz, hanem jobban el is tudja majd vezetni a hőt, ami eközben keletkezik.

A legizgalmasabb újdonság azonban nem az lesz, ahogyan a telefont tudjuk tölteni, hanem ahogyan a telefon tud majd más eszközöket tölteni, akárcsak az AirPods-zunkat. Igen, jól hallottátok, az idei iPhone nagy valószínűséggel már képes lesz fordított vezeték nélküli töltésre is.

 

Ezzel sajnos szembe megy Mark Gurman, a Bloomberg újságírójának állítása, aki azt mondta, hogy: „A fordított vezeték nélküli töltés valószínűtlen hogy belekerül majd az iPhone-okba a közeli jövőben.” Nos, az igazság valahol a kettő között lehet, ugyanis már az iPhone 12 széria is rendelkezik FCC tanúsítvánnyal, ami a fordított vezeték nélküli töltést illeti, így képesek lennének tölteni második generációs AirPods-ot, AirPods Pro-t, sőt még újabb Apple Watch modelleket is. Ezt a funkciót azonban az Apple még valamiért visszatartja, talán a technológia gyengesége, vagy megbízhatósága miatt. Persze az sem kizárt, hogy ez lesz majd a nagy újítás az iPhone 13, vagy az iPhone 14 esetében, amit megkaphatna a 12-es széria is egy szoftverfrissítéssel. Viszont akkor hogyan adnák el az újabb modelleket?

Emellett az iPhone 13 erősebb MagSafe mágneseket is kaphat majd, ami még biztonságosabbá teszi majd a töltés ezen módját. Az eddigi modellekben lévő mágnesek nem éppen voltak a legmegbízhatóbbak, így ez az újítás mindenképpen örvendetes.

 

Ugyan a Bloomberg szerint az iPhone nem kap majd fordított vezeték nélküli töltést az elkövetkező években, az iPad Pro-ról viszont már egészen más a véleményük. Szerintük akár már a 2022-es iPad Pro modell is rendelkezhet ezzel a funkcióval. A jelentősen nagyobb akkukapacitást figyelembe véve pedig ez egy logikusabb lépés is lenne a cég részéről, az ilyen fajta töltés ugyanis nagyon meríti az eszköz akkumulátorát.

Ti mit gondoltok a fordított vezeték nélküli töltésről, szívesen használnátok az iPhone-otokban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése