Apple Watch 7 – Minden, amit eddig tudunk

Almás Pletykák   |   2021.05.29 - 12:51   |   Írta: ARPII   |   11559
29. máj Apple Watch 7 – Minden, amit eddig tudunk

Árak, megjelenés és egyéb pletykák az Apple okosórájával kapcsolatban.

A tech óriás utolsó okos órája az Apple Watch 6-os szériája volt, frissítés pedig minden évben érkezett eddig, így minden bizonnyal idén is láthatunk majd egy újabb modellt, az Apple Watch 7 személyében. Bizonyára sokan örülnének egy belépő szintű Apple Watch SE 2-nek is, erről egyelőre viszont nincsen sok információ, de nem kizárt, hogy egy ilyen modell is érkezik majd ősszel.

Konkrét információink még nincsenek, amit az Apple is visszaigazolt volna, azonban a pletykák és az elemzők spekulációi alapján már egy egészen tiszta képet tudunk arról alkotni, hogy milyen is lesz majd a következő Apple Watch.

 

Első sorban egy új dizájnra számíthatunk, ami jó pár éve nem változott már az Apple Watch részéről, a mostani viszont passzolhat az új iPhone 12 szériához, a szögletesebb vonalai miatt. Funkciók terén szóba jött a vércukorszint mérés, új úszás figyelő mód és még sok más is. A cikkben megtudhattok mindent az Apple Watch 7-ről, amit eddig tudni vélünk, legyen az dizájn, funkció, megjelenés, vagy éppen az árazás.

Az eddigi információk mellett összeállítottunk egy kívánságlistát is, amiben összefoglaljuk, hogy milyen változásokat szeretnénk majd látni az órában a korábbi modellek és a konkurencia alapján.

 

Megjelenés és Árazás

Az egyetlen információnk itt Ming-Chi Kuo-tól származik, aki egy megbízható forrás Apple téren, véleménye szerint az új modell 2021 második felében érkezik majd, többet viszont nem árult el. Ez persze nem meglepő, hiszen az Apple mindig is szeptemberben mutatta be az új óráit, amit még a korona vírus sem szabotálhatott. Így minden bizonnyal 2021 szeptember közepén számíthatunk majd az új modellre.

 

Ami az árakat illeti, itt sajnos nincsen külső információnk, így csak a korábbi ismereteinkre hagyatkozhatunk. Az Apple eléggé konzisztens volt az évek során az árazását tekintve, a legutóbbi 6-os széria 159 990 Ft-ról indult hazánkban, ami hasonló a korábbi évekhez is. Ezek alapján azt lehet mondani, hogy a 7-es széria is hasonló árazással bír majd, esetleg egy kicsit drágulhat csak.

 

Hírek és Pletykák

Rengeteg információnk nincsen az Apple Watch 7-ről, azonban hallottunk egy két izgalmas dolgot. A legnagyobb újdonság ezek közül a radikálisan új megjelenés, ami az eddigi 6 modellhez képest lekerekített helyett most szögletesebb vonalakat használ.

 

Az alább látott renderek valós kiszivárgott képek alapján készültek az Apple Watch 7-ről, a lapos széleken kívül pedig észrevehetünk más érdekességet is rajtuk. Az óra jobb szélén például megfigyelhető két hosszanti bevágás, ami valószínűleg egy nagyobb hangszóró lehet majd, de persze ez nem biztos. Azért is lenne érdekes ez a változtatás, mivel a korábbi modellek már így is eléggé jó hangszóróval rendelkeztek, így felesleges lett volna fejleszteni.

 

Az alsó képen látható, hogy egy újabb színt is kapunk, ami a fekete, ezüst, piros és kék mellé érkezik a kínálatba, ez pedig a zöld, ami kísértetiesen hasonlít az AirPods Max zöld árnyalatára, nem véletlenül.

 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nem rég azt nyilatkozta egy podcastban, hogy: „rengeteg innováció van még előttünk” és „Még csak egy kezdeti fázisban vagyunk… gondoljunk csak arra, hogy az autónkban hány szenzor található. Persze azt se felejtsük el, hogy a testünk sokkal fontosabb, mint az autónk.”

Ez a kijelentés persze nagyon homályos, de a fő csapást azért le tudtuk belőle szűrni: Az Apple Watch fókuszában továbbra is a fitnesz és egészségmegőrzés lesz.

Ezek pedig passzolnak Ming-Chi Kuo jóslataival is, aki azt vetítette előre, hogy „az új Apple Watch széria 2021-ben rengeteg új egészségfigyelő funkcióval bővül majd, a megváltozott dizájn mellett.” Utóbbit így jellemezte az elemző: „jelentős változás a megjelenésben és dizájnban.”

 

Az új dizájn mellett érkezhet egy sokkal strapabíróbb modell is, ami ellenállhat a zordabb körülményeknek is, extrémebb helyzetekben. Emellett szó esett egy újabb úszás figyelő módról is, azonban az még nem tisztázott, hogy ez a strapabíró modell privilégiuma lesz majd, vagy mindegyik eszköz megkaphatja.

Az egyik új egészség megőrző funkció lehet a glükóz mérő, ami a vércukorszintet figyeli majd. Ez egy igencsak hasznos és nagy fejlesztés lenne, a jelentés alapján viszont nem az Apple Watch 7 lesz az egyetlen okosóra, ami megkapja ezt az új funkciót. Ez a szenzor nagy segítséget nyújthat a diabétesszel küzdők számára, akiknek folyamatosan figyelniük kell a vércukorszintjüket, azonban másoknak is hasznos lehet majd ez az újítás.

 

Szabadalmak

Egy kevésbé valószínű, azonban annál izgalmasabb hír az, hogy az Apple Watch szíja is nagy változáson eshet át. Egy szabadalom, amit az Apple nyújtott be nem is olyan rég, azt mutatja, hogy a szíjban helyeznének el kis akkumulátor cellákat, ami jelentősen megnövelhetné az óra üzemidejét. Sajnos a szabadalmakból azonban ritkán lesz valóság, így ezt az információt kezeljük fenntartással.

 

Ha már szó esett a szabadalmakról, akkor említsünk még meg pár érdekeset. Ezek közé tartozik a Touch ID hozzáadása az Apple Watch-hoz. Itt a szenzor a fő gombban kapna helyet, ami még egy biztonsági réteget adna hozzá az órához. Egy másik szabadalom pedig egy kijelző alatti kamerát említett, ami láthatatlan, amikor éppen nincs használatban.

 

Szintén csak érdekes szabadalom a következő, ahol az akkumulátor szolgálna rezgőmotorként, ami érintés esetén haptikus visszajelzést adna számunkra. Ez azt jelentené, hogy a dedikált rezgőmotor teljesen eltűnne, ezáltal több helyet hagyva az akkumulátor számára, így pedig talán hosszabb üzemidőt is kaphatnánk. Ezen felül azzal is kísérletezik a cég, hogy az órát nem a kezünkkel, hanem a szánkkal tudnánk irányítani. Igen jól olvastátok, abban az esetben ugyanis, ha tele lennének a kezeink, akkor akár fújással is elfogadhatnánk egy bejövő hívást, vagy elolvashatnánk egy bejövő értesítést.

 

A pulzus mérés talán az egyik legalapvetőbb funkciója az Apple Watch-nak, egészségügyi téren persze. Ezt is továbbfejlesztené a cég, még pedig úgy, hogy egy külön szenzor kerülne a koronába, ami pontosabb mérést tenne lehetővé számunkra. Fontos hozzátenni még egyszer, hogy ezek csak szabadalmak, így ne várjunk tőlük sokat a jövőben, egy-kettő talán megvalósul, de mind biztos hogy nem.

Persze mi is szeretünk álmodozni, így eljátszottunk a gondolattal, hogy melyik funkció lenne a legjobb, ha tényleg megvalósulna, a választásunk pedig a Touch ID szenzorra esett. Ezt nem lenne nagy ördöngösség megvalósítania az Apple-nek, illetve nem is egy szabadalmuk van már ezzel kapcsolatban, arról nem is beszélve hogy nagyon hasznos lehetne.

 

Végül pedig, több pletyka is szólt arról, hogy az Apple talán lecseréli az OLED paneljeit micro-LED-re egyes eszközeiben. Számos jelentés pedig az Apple Watch-ot hozta fel, mint lehetséges eszköz, váltás téren. A Micro-LED technológia amellett hogy javítja a kép minőségét, szintén csökkenti az eszköz energia igényét, így egy igencsak ígéretes opció lehet az OLED-del szemben. A DigiTimes szerint azonban ez a váltás még évekre van.

 

Mit várunk az Apple Watch 7-től?

Természetesen mi is összeállítottunk egy kis kívánságlistát, azokból a funkciókból, és újításokból, amiket szívesen látnánk az új Apple okosórában.

 

Jobb üzemidő

Eddig egyetlen Apple Watch sem bírt jobb üzemidővel, ez persze nem azt jelenti, hogy szörnyűek lennének ilyen téren, azonban jobb esetben is csak átlagosak, ami igencsak lehangoló egy ilyen prémium termék esetén. A 6-os modell pedig behozta az alvás figyelést, ami egy jó funkció, így azonban nem tudjuk egyszerre tölteni az óránkat és figyelni az alvásunkat.

 

Így az Apple Watch 7 esetében jó lenne látni jelentősebb üzemidő bővülést, vagy legalábbis gyorsabb töltést, hogy reggel a kávé mellett tudjunk annyit tölteni az óránkba, hogy kibírja az előtte álló napot, vagy jobb esetben napokat.

 

Valami NAGY újítás

Az Apple Watch 6 egy jó okosóra, azonban nem hozott semmilyen áttörő újítást, csak pár kisebb finomhangolást, így a 7-es esetében jó lenne látni egy olyan funkciót, amire talán még nem is gondoltunk korábban.

 

Továbbfejlesztett alvás figyelés

Az Apple Watch 6 alvás figyelése eléggé alap szintű, ha finoman fogalmazunk. A hivatalos Apple által kínált mérő funkció nem mutat semmilyen információt arról, hogy mennyi időt töltöttünk adott alvási fázisokban, úgy mint éber és mélyalvás, vagy éppen a REM fázis. Arról sem kapunk tájékoztatást, hogy az alvásunk miben befolyásolta a stressz szintünket, vagy fordítva, illetve hogy az ágyban töltött idő hogyan hatott az alvási minőségünkre.

 

Ezek persze olyan fejlesztések, amit akár szoftverfrissítéssel is meg lehet csinálni, az viszont biztos, hogy hardveresen vagy szoftveresen, de az Apple Watch 7-ben szükség lenne egy jobb alvás figyelő funkcióra.

 

Még pontosabb fitnesz funkciók

Az Apple Watch 6 egy jó eszköz sportoláshoz, azonban komolyabb sportolók számára már kevés lehet az eszköz tárháza. Legfőképpen a GPS problémás, ez ugyanis nem olyan pontos mint hasonló árazású, vagy akár olcsóbb okosórák, főleg hosszabb távok mérése esetén.

 

Így GPS téren mindenképpen szükség lenne fejlesztésre, a több funkció pedig csak tovább növelné az Apple Watch iránt érdeklődők körét.

 

Kerek kijelzős modell

Normál esetben ez egy olyan elvárás lenne, ami teljesen irreális, és biztosan nem következik majd be. Itt nem arról van szó, hogy az Apple képtelen lenne kör alakú kijelzőt és házat gyártani, sokkal inkább a szoftver a problémás, ugyanis ehhez az egész rendszert újra kéne szabni, hogy minden elem jól látható legyen a felhasználói felületen.

 

Minden esetre jó lenne látni két külön Apple Watch 7-es modellt, egy kereket és egy szögleteset, mivel sokan fordulnak el azért az almás órától, mert nem eléggé klasszikus, vagy éppen elegáns. Persze a cég így is számos opciót kínál óraház színek, szíj típusok és szíj színek terén, így ezzel be kell érnünk még egy jó ideig.

 

Mindent összegezve, abban megegyezhetünk, hogy a vérszegény 6-os széria után most bizonyára több újdonsággal rukkol majd elő számunkra az Apple okosóra téren. A vércukorszint mérés már önmagában elég újítás lehet jó pár ember számára ahhoz, hogy leváltsa a korábbi Apple Watch-át, vagy éppen megvegye az elsőt.

Emellett a már megszokott dizájn leváltása is egy kellemes vérfrissítés lesz a szériának, amire már szükség volt ennyi év után. Nagy valószínűséggel ez is befolyásolja majd az emberek döntését a vásárlás esetén, talán jobban is mint az új funkciók, persze ezt majd csak szeptemberben jelenthetjük ki biztosan.

Ti várjátok már az Apple Watch 7-et, és a kívánság listátok hogyan néz ki? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: techradar

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése