2021-ben mutatkozhat be az Apple Car

Almás Pletykák   |   2020.12.22 - 10:33   |   Írta: ARPII   |   1714
22. dec 2021-ben mutatkozhat be az Apple Car

Akár már két évvel a tervezett előtt megláthatjuk az Apple saját márkás autóját.

Az Apple Car-ról már évek óta szivárognak ki információk, mi is írtunk már róla nem egyszer, most pedig pár kétes jelentés arra utal, hogy akár 2021 szeptemberében is bemutatkozhat az új jármű. Eddig csak híreszteléseket, pletykákat valamint szabadalmakat láthattunk róla, esetleg analisztikusok spekulációit, de nagyon úgy tűnt, hogy az Apple Car még évekre van a tényleges megjelenéstől.

Persze szeptemberben nem a kész autó kerülne bemutatásra, csupán csak egy fejlesztés alatt álló modellt mutatna be a cég, legalábbis a pletykák erről szóltak. A hír egy az Apple Taiwan-i ellátójától származik, akik szerint a jármű két évvel a tervezett határidő előtt jár. Az Apple állítólag megsürgette a szállítmányokat a beszállító cégektől, a már említett Taiwan-i autó alkatrész gyártókat is, név szerint a Heda, Heqin, Tomita és BizLink-KY.

 

Az Economic Daily News jelentése szerint más belföldi autó alkatrész gyárak is meggyorsították a termelést, ami azt is jelentheti, hogy az Apple Car rendelések már a kanyarban vannak. A „Heqin” általi tömeggyártás bővülni fog, egy lokáció áthelyezésével 2020 végén, illetve egy ötödik üzemrészleg megnyitásával, ami várhatóan 2021 második negyedévére fog befejeződni.

A már említett hírportál eléggé meggyőző információkkal rendelkezik azt illetően hogy mi is zajlik pontosan az Apple háza táján beszállítók terén. Ami viszont a megjelenést illeti, itt már szegényesebbek a források. Teljesen elképzelhető, hogy az almás cég megsürgeti az ellátóit autó alkatrész téren, az azonban már kevésbé valószínű, hogy ezt egy olyan termék miatt teszi, ami 10 hónap múlva fog megjelenni.

 

Mikor számíthatunk akkor az Apple Car-ra reális elvárásokkal?

Első sorban egy igen jelentős átfutási idővel kell számolni minden autó gyártása során. Ha számba veszünk minden komponenst, ami szükséges a jármű legyártásához, akkor bizony hatalmas összeszerelő üzemekre lenne szükség, amik még nem igazán tűntek fel eddig, talán csak pletyka szinten.

Rengeteg gyártó próbálja meg eltitkolni a következő modellje részleteit, azonban a mai világban már szinte minden kiderül hónapokkal a megjelenés előtt, még az autóiparban is, hiszen gondoljunk csak bele, nem nehéz kiszúrni egy eddig még sosem látott autót az utakon, még akkor is, ha álca fólia van rajta. Nemrég az új Honda Civic is kiszivárgott, ami szintén hasonló módon történt. Ezt a folyamatot bizonyára nyomon követhetjük majd az Apple Car esetében is, akármennyire is próbálja majd titkolni a kupertínói cég a dolgot.

 

A legvalószínűbb ok a rendelések és a gyártás felgyorsulására az, hogy az Apple egy újabb fázisba lépett az autóval. Bizonyára kis számban gyártott prototípusokat tesztelnek, a tömeggyártás előtt, persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az utcákon furikáznak fel és alá, az sem kizárt, hogy még csak elzárt laborokban tesztelik a járműveket.

Egy sokkal megbízhatóbb forrás, Ming-Chi Kuo korábban arról nyilatkozott, hogy az Apple Car, mint felhasználói termék, 2023-ra fog csak eljutni a vásárlókhoz, amikor is beleülhetnek és ők maguk is vezethetik majd a járművet. Persze azóta már jó pár hónap eltelt, és a 2021-es bemutató nem feltétlenül jelenti azt, hogy abban az évben már ki is próbálhatjuk az autót, gondoljunk csak például a Tesla-ra, ott is vannak éves eltolódások bemutató és tényleges megjelenés között.

Ti mit gondoltok az Apple Car-ról, vásárolnátok almás autót? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése