Az Apple nemet mondott Elon Musk ajánlatára...

Tech Hírek   |   2020.12.23 - 12:26   |   Írta: ARPII   |   1419
23. dec Az Apple nemet mondott Elon Musk ajánlatára...

A cég jelenlegi értékének töredékébe került volna ez az üzlet.

Elon Musk kedden tweetelt arról, hogy a „Model 3 program legsötétebb napjaiban” felkereste az Apple elnök-vezérigazgatóját, Tim Cook-ot, azzal a lehetséges szándékkal, hogy az Apple felvásárolja a Tesla-t, a cég jelenlegi értékének egy tizedéért. Tim azonban a találkozóra is nemet mondott, az eredeti tweetet itt olvashatjátok:

 

Arról nem esett szó, hogy erre a találkozóra mikor került volna sor, azonban Elon beszélt arról, hogy mennyire pokoli volt a 2017 és 2019 közötti időszak a Tesla számára, amikor a Model 3-at fejlesztették. A cég jelenlegi értékét tekintve, az eladási ár most 60 milliárd dollár körül mozoghat.

Jogosan merülhetne fel a kérdés, hogy vajon miért éppen most osztotta ezt meg velünk Elon. Nemrégiben írtunk arról, hogy az Apple belátható időn belül saját autót szeretne piacra dobni 2024 körül, a bemutató azonban már 2021-ben is megtörténhet. Ehhez az új járműhöz pedig egy saját akkumulátor technológiát fog majd használni a tech óriás.

Egy korábbi tweetben is reagált már az Apple Car jelenségre a cég vezető, itt „furcsa, ha igaz” -nak nevezte a megoldást. Hozzátette, hogy a Tesla vas-foszfát akkumulátorokat használ és az említett monocella „elektromechanikailag lehetetlen”. Az eredeti tweetet itt olvashatjátok:

 

Korábbi jelentések viszont arra engedtek következtetni, hogy az Apple igen is érdekelt volt a Tesla irányában. 2014-ben, a cég állítólag titokban értekezett Musk-kal az eladás lehetőségéről. Egy éve egy elemző azt állította, hogy az Apple nem hivatalosan ajánlatot is tett a Tesla felvásárlására $240-ért részvényenként, még 2013-ban.

Az kupertínói cég már legalább 2014 óta dolgozik a saját jármű projektjén, ami különböző irányokat vett már az évek folyamán, a fejlesztés azonban most, 2020-ban is folyik. Egy hétfői jelentés szerint a vállalat arra a szintre jutott, hogy akár már 2024-ben elkezdheti gyártani a saját járműveit, áttörő akkumulátor technológiával.

 

Forrás: ZöldAutók

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése