Jön az új AirPods

Almás Pletykák   |   2020.12.17 - 09:18   |   Írta: L Ferenc   |   3908
17. dec Jön az új AirPods

Érkezőben a népszerű füles harmadik generációs változata.

Októberben olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint az Apple második generációs AirPods fülhallgatójának sokak által várva várt utódja a magasabb minőség- és árkategóriában versenyző AirPods Próéhoz hasonló in-ear kialakítást fog kapni, azonban a kiváló minőségű zajszűrés hiányozni fog belőle. 

Úgy tűnik, hogy ezen híradások valós alapokra épültek, ugyanis most egy mértékadó dél-koreai forrás is hasonló információkkal rukkolt elő, kiegészítve azzal, hogy a következő generációs AirPods hivatalos bejelentésére várhatóan a jövő év első felében kerül majd sor. A friss híradás szerint az új AirPods lényegében teljesen ugyanúgy fog kinézni, mint az AirPods Pro, a lelke pedig az Apple kiváló H1-es chipje lesz, ami egy új SiP (System in a Package) megoldást fog kapni. 

Az új AirPods minőségellenőrzési tesztjei várhatóan még idén megkezdődnek, és ha minden jól megy, akkor a sorozatgyártás már 2021 elején elstartolhat. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a harmadik generációs AirPods 20 százalékkal olcsóbb lesz az AirPods Prónál. Mivel utóbbi termék az Egyesült Államokban 249 dollárba (72 ezer forint) kerül, az új AirPods várhatóan mintegy 200 dolláros (58 ezer forint) áron fog nyitni. 

Az aktuális AirPods normál töltőtokos változata Magyarországon jelenleg 59 990 forintos hivatalos listaárral rendelkezik, a vezeték nélküli töltőtokkal rendelkező kivitel pedig 74 990 forintba kerül. Az AirPods Pro itthon hivatalosan 99 990 forintba kerül. Jól értesült források szerint utóbbi high-end TWS modell utódja is érkezőben van, a második generációs AirPods Pro állítólag jobban lekerekített formatervvel és minden korábbinál jobb hangminőséggel fog rendelkezni. 

Emlékezetes, hogy az Apple 2016 szeptemberében az iPhone 7-tel együtt leplezte le első Bluetooth fülhallgatóját, ez az első AirPods 2016 decemberében debütált a kereskedelmi forgalomban. A változatlan design mellett továbbfejlesztett technikával támadó második generációs AirPods 2019 márciusában debütált. A fejlett zajszűrésre képes AirPods Pro 2019 októberében tűnt fel a színen, az Apple legújabb ilyen jellegű terméke, az AirPods Max fejhallgató pedig éppen mostanság érkezik meg a boltokba. Utóbbi csúcstermék hazai hivatalos listaára nem kevesebb, mint 234 990 forint.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése