10 dolog, amit már tudunk az iPhone 12-ről

Almás Pletykák   |   2020.10.05 - 12:42   |   Írta: ARPII   |   6867
05. okt 10 dolog, amit már tudunk az iPhone 12-ről

Szép kis lista, érdekes információkkal.

Az új iPhone 12 széria minden bizonnyal ebben a hónapban, vagyis októberben fog bemutatkozni. Jó ideje szivárognak már az információk az Apple új telefonjáról, így a finis előtt pedig igenis sok dolgot tudhatunk. Mi most összegyűjtöttük Nektek a legizgalmasabb és legfontosabbakat egy helyen.

 

Új Dizájn

A pletykák szerint 2020-ban végre kapunk egy teljesen újradizájnolt iPhone-t, azonban a külső ismerős lehet majd valahonnan, akár házon belül. Az új szögletes kialakítás rozsdamentes acél kerettel és üveg borítással emlékeztethet minket a hajdani iPhone 4-re, vagy akár az új iPad Air-re és Pro-ra is.

 

A forma mellett természetesen a szín is változik, csakhogy biztos megismerjék az emberek, hogy bizony ez egy új iPhone. A 12-es széria dedikált színválasztékához ugyanis csatlakozhat majd a „navy blue” (tengerészkék), ami a az „éjzöld” opciót váltja majd az iPhone 11 Pro-ból. A színárnyalat hasonló lehet az újonnan bemutatott Apple Watch Series 6-hoz.

Ezen felül az alap iPhone 12 modellek világoskék, ibolya, és világos narancs színben érkezhetnek majd, de emellett lesznek még egyéb opciók is.

 

Négy Modell, Három Méret

Az Apple idén négy iPhone-al készül majd, három választható méretben, egyedi névvel: 5,4 colos „iPhone 12 mini”, 6,1 colos „iPhone 12”, és „iPhone 12 Pro”, valamint a 6,7 colos „iPhone 12 Pro Max”.

 

Az 5,4 colos modell jóval kisebb lesz mint a jelenlegi 5,8 colos iPhone 11 Pro, ahelyett hogy közelebb lenne az iPhone 8-hoz, míg a 6,7 colos változat nagyobb lesz mint a jelenlegi 6,5 colos iPhone 11 Pro Max.

 

5G Kapcsolat

Igen, jól olvastátok, idén végre az összes iPhone 5G képes lesz majd. Arra is van esély, hogy csak a 6,7 colos iPhone 12 Pro Max kap majd mm Hullámos 5G technológiát, ami gyorsabb, a többi modellnek pedig be kell érnie a 6GHz alatti 5G-vel.

 

OLED mindenhol

Ugyan az Apple idén szélesíti a választékát a nem Pro szegmensben, de ennek ellenére úgy néz ki, hogy az összes idei modell OLED panelt kap majd, LCD helyett, ami nagy előrelépés. Ehhez minden bizonnyal hozzájárul az is, hogy a kijelző beszállítójuk, a Samsung már nem szándékozik több LCD kijelzőt gyártani, se magának, se senkinek, így tulajdonképpen az Apple rá van kényszerülve a fejlesztésre, ha a Samsungnál akar maradni. Ez azonban szebb színeket, valódibb feketéket és összességében jobb felhasználói élményt eredményez majd.

 

A14 Bionic Processzor

Az A14-es lapka fő feladata az iPhone 12-ben a sebességnövelés, a mesterséges intelligencia és az AR lesz. Őt egyébként már láthattuk az iPad Air 4-ben, az Apple állítása szerint pedig a chip 40%-al gyorsabb, mint az A12 Bionic, 30%-al gyorsabb GPU-val. Ez 16%-os CPU és 8,3%-al gyorsabb GPU teljesítményt jelent majd az iPhone 11 A13 Bionic processzorával szemben.

 

LiDAR szkenner

Az iPhone 12 Pro modellek minden bizonnyal LiDAR szkennert is kapnak majd a hátlapon, amit korábban már láthattunk a 2020-as iPad Pro-ban. Ez még tovább viszi majd az AR és a fotós teljesítményét a két telefonnak.

 

A LiDAR szkenner a a visszaverődő fényt használja a távolság mérésére, amivel fel tudja térképezni a környezetet, akár 5 méteres távolságban is. Az iPhone-ban lévő szkenner bizonyára hasonlóan fog működni az iPad-ben levőhöz, vagy akár pontosan ugyan úgy. Ez a fícsör pedig elképzelhető, hogy kizárólag a 6,7 colos iPhone 12 Pro Max privilégiuma lesz.

 

Semmi USB-C vagy 120Hz

Itt egy eléggé megosztó témához érkeztünk, ugyanis a képfrissítéssel kapcsolatban nagyon is változó az elemzők és kiszivárogtatók véleménye. Néhányan azt mondják, hogy az iPhone 12 széria 120Hz-es „Pro Motion” kijelzőt kap majd, azonban az egyik legmegbízhetóbb forrás, Ming-Chi Kuo szerint ez nem fog megtörténni, véleményét pedig többen is osztják. Az ok emögött minden bizonnyal a kijelzőidő drasztikus lerövidülése lehet, ami az eddigi iPhone-okban (egészen a 11-ig) nem volt a legjobb amúgy sem, így a cég talán még nem áll készen egy gyorsabb képfrissítésű panelre.

 

Erre bizonyára még várnunk kell 2021-ig, addig pedig be kell érni egy alacsony energiaigényű LTPO kijelzőtechnológiával, amiről már szintén hallhattunk pletykákat az év során. Emellett még marad a Lightning port is, amiről az Apple talán egyből teljesen vezeték nélkülire vált majd pár éven belül.

 

Nagyobb Tárhely

A híresztelések szerint az iPhone 12 mini, és az iPhone 12 64GB-ról indul majd, ami mellett lesz lehetőség választani 128GB-os és 256GB-os modelleket is. A Pro széria pedig ugorhat egyet a 128GB alappal, amin felül kérhetünk 256GB-os verziót is, vagy akár 512GB-osat is.

 

Új kábel, Fülhallgató és Fali Adapter nélkül

Több informátor is azt állítja, hogy az iPhone 12 széria EarPods és fali adapter nélkül érkezik majd, ez költségcsökkentés miatt is történhet az 5G miatt, de a színpadon lehet hogy a környezettudatosság lesz majd a téma, mindenesetre meglátjuk.

 

Egy render alapján szintén azt láthatjuk, hogy a dobozunk drasztikusan kisebb lesz majd, amiben nem lesz hely csupán a telefonnak, egy kábelnek, a papírmunkának és egy kis levegőnek. A kábel viszont egy új megjelenést kaphat, sokkal strapabíróbb szövött kialakítással, és USB-C Lightning végekkel.

 

Árazás

Az idei árak $649-ről (kb.: 197 000 Ft) indulhatnak, ez az iPhone 12 minit jelenti, ami az eddigi legalacsonyabb ár, amit az Apple valaha is kért egy OLED kijelzős iPhone-ért. Őt követi majd a 6,1 colos iPhone 12 $749-al (kb.: 228 000 Ft), majd a 6,1 colos iPhone 12 Pro $999-ért (kb.: 304 000 Ft) kérnek majd, végül pedig a 6,7 colos iPhone 12 Pro Max $1 099-tól (kb.: 334 000 Ft) lesz elérhető, viszont nem Nálunk, hiszen ezek az amerikai árak lesznek.

 

Ti mi gondoltok az új iPhone 12 szériáról? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése