Mikor jön már végre az iPhone 12?

Almás Pletykák   |   2020.09.25 - 09:08   |   Írta: L Ferenc   |   4774
25. szept Mikor jön már végre az iPhone 12?

Jövünk a legvalószínűbb bejelentési és piacra dobási menetrenddel.

Ha szeptember, akkor új iPhone-ok – tartotta a mondás egészen mostanáig. Idén azonban közbejött a nemcsak az Apple, hanem a többi gyártó számításait alaposan keresztülhúzó koronavírus-járvány, ami miatt néhány hetet mindenképpen késni fognak az idei új almás mobilok.

Az Apple szeptemberi rendezvényén "csak" új okosórákról és tabletekről hullott le a lepel, az iPhone 12 sorozat hivatalos bejelentésére pedig minden valószínűség szerint a következő hónapban kerül majd sor. Jól értesült források szerint az amerikai gyártó október 13-án, vagyis 2,5 hét múlva egy keddi napon jelenti majd be a 2020-as csúcskészülékeit. 

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a négy új készülék közül kettő még októberben megérkezik a boltokba, kettő viszont csak novembertől lesz kapható. Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro néven emlegetett újdonságok előreláthatólag október 16-tól lesznek rendelhetők és az első példányokat október 23-án lehet majd átvenni. Az iPhone 12 Max és iPhone 12 Pro Max néven támadó modelleket állítólag november 6-tól lehet majd megrendelni, a forgalmazás pedig november 13-án fog megkezdődni. Vagyis még épp időben az év végi vásárlási láz előtt. 

A 699 dollár körüli áron debütáló iPhone 12 ígérkezik az alapmodellnek, melyet mostanság iPhone 12 miniként is szokás emlegetni. Ennek a 2020-as iPhone SE-nél is kisebb telefonnak az előlapját egy 5,4 colos kijelző uralja, hátul pedig két kamerára lehetünk figyelmesek. Ugyancsak két kamera található az iPhone 12 Max, illetve az alternatív elnevezési séma alapján iPhone 12 néven jegyzett modell hátán, melynek kijelzője 6,1 colos képátlójú.

6,1 colos panel landol az iPhone 12 Prón is, melynek hátoldalán viszont már nem kettő, hanem három kamera teljesít szolgálatot. A non-plus-ultra csúcsmodell a három hátsó kamerás, 6,7 colos érintőképernyős iPhone 12 Pro Max lesz. 

Mind a négy új iPhone közös vonásának ígérkezik a villámgyors 5G mobilnet, illetve az OLED kijelzőtechnológia. A képernyő frissítési sebessége a korábbi pletykákkal ellentétben nem lesz 90 vagy 120 Hz-es, hanem marad 60 Hz-es, még pedig a szerény fogyasztás és a hosszú üzemidő miatt. Az új iPhone-okat hajtó A14 Bionic chip is leginkább az alacsony fogyasztásra lesz kihegyezve, ugyanis az első tesztek alapján csak minimálisan gyorsabb az iPhone 11-esekben lévő elődjénél, az A13 Bionicnél.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése