A vártnál drágábban startolhat az iPhone 12

Almás Pletykák   |   2020.09.21 - 08:45   |   Írta: L Ferenc   |   7152
21. szept A vártnál drágábban startolhat az iPhone 12

Túl szép lenne, ha igaz lenne a 649 dolláros új alapár.

Az Apple egyelőre még nem mutatta be idei új csúcsmobiljait, az iPhone 12 sorozat hivatalos leleplezésére és piaci debütálására azonban várhatóan néhány héten belül mindenképpen sor fog kerülni. A pontos időzítés egyelőre ismeretlen, mint ahogy egyelőre azt sem tudni, hogy az előreláthatólag négyféle változatban támadó újdonság milyen áron kerül majd a boltokba.

A közelmúltban felröppent pletykák arról szóltak, hogy az Apple idei új telefonszériájának belépőszintű modellje, az iPhone 12 az egy éve debütált iPhone 11-nél olcsóbban mutatkozik majd be. Tűzhöz közeli források szerint ez azt jelenti, hogy míg az iPhone 11 699 dolláros (212 ezer forint) alapárral rendelkezik, addig, az iPhone 12 akár már 649 dollár (197 ezer forint) ellenében megvásárolható lesz.

A legfrissebb híradások viszont arról szólnak, hogy az iPhone 12 vagy ugyanannyiba kerül majd, mint az iPhone 11, vagy még drágább is lesz valamennyivel. Ezt az indokolja, hogy az újdonság alkatrészeinek bekerülési költsége 50 dollárral nőtt tavalyhoz képest – a drágulás elsősorban az 5G mobilnetnek és az új OLED érintőkijelzőnek tudható be. Ezek szerint az iPhone 12 várhatóan 699 dolláron (212 ezer forint), vagy adott esetben 749 dolláron (228 ezer forint) fog nyitni, ráadásul várhatóan sem EarPods fülhallgató, sem töltő nem kap helyet a dobozban. 

Az Apple állítólag azzal számol, hogy még az idén elad mintegy 80 millió iPhone 12 sorozatú okostelefont. Az ezekbe való A14 Bionic chipsetből még ebben a negyedévben megkap 10 millió darabot az amerikai vállalat, a fennmaradó 70 milliót pedig az utolsó negyedévben szállítja majd le a TSMC chipgyártó cég. Iparági források szerint azonban az összeszerelési folyamatban résztvevő cégek várhatóan nem tudják majd tartani a lépést a TSMC-vel, így több mint valószínű, hogy az Apple idén "csak" 70 milliót dob majd piacra az iPhone 12 széria tagjaiból. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése