Újabb infók a hajlítható iPhone-ról

Almás Pletykák   |   2020.06.17 - 07:19   |   Írta: ARPII   |   1818
17. jún Újabb infók a hajlítható iPhone-ról

Nem fog szokványos módon kinézni.

Az Apple egy hajlítható iPhone prototípuson dolgozik, ami a megszokott trendekkel ellentétben két különálló kijelzőt használna. Ezt az információt a mostanában eléggé beszédes Jon Prosser osztotta meg velünk Twitteren. Szerinte a hajlítható mobilnak lekerekített rozsdamentes acél szélei lesznek, akárcsak az iPhone 11-nek, azonban notch nem lesz rajta . Ehelyett egy nagyobb felső kávát kapunk majd a külső kijelzőn, a Face ID-nak.

 

Az informátor azt is hozzátette, hogy bár két különálló kijelzőről beszélünk, a látvány ettől még nagyon is egybefüggő lesz. Egy sokkal hagyományosabb elgondolás a Samsung hajlítható mobilja, a Galaxy Fold, ami úgy lett megtervezve, hogy egyetlen kijelzőből álljon, amit középen tudunk félbehajtani.

 

Prosser állítása szerint az Apple verziója viszont inkább a Microsoft Surface Neo és Duo eszközökre hasonlít, amik szintén hajlíthatóak, viszont itt is két különálló kijelző van összekötve. Akár egy olyan mobilról is szó lehet, mint amit az LG készített 2019-ben. Az LG G8X egy olyan készülék volt, amihez egy flip tok segítségével egy második OLED megjelenítőt csatlakoztathattunk. Itt a kijelzők egymástól függetlenül működtek, mintsem együtt, ez azt jelenti, hogy különböző dolgokat csinálhattunk mindkét kijelzőn, minimális kommunikációval a kettő között.

 

Arról sajnos nincsen információ, hogy egy ilyen hajlítható iPhone mikor kerülhetne a piacra, azonban már egészen 2016-ból is vannak információink hasonló fejlesztésekről és szabadalmakról. Egy 2020 márciusi szabadalom például egy olyan eszközt ír le, ami két különálló kijelzővel rendelkezik, ezeket pedig össze lehet kapcsolni, hogy egy nagy hajlítható eszközünk lehessen.

 

Az ilyen eszközöknek is megvan a maga előnye, ugyanis a hajlítható mobilok egyik legnagyobb problémáját oldják meg. Ha meghajlítunk egy kijelzőt, akkor le kell mondanunk az olyan strapabíró anyagokról, mint az üveg, és ezt egy olyanra kell cserélnünk, ami sokkal hajlékonyabb és sajnos gyengébb is. De persze két kijelzővel elveszítjük a nagy tablet kijelző élményt, hiszen bármennyire is kicsi a rés a két panel között, úgyis észre fogjuk venni, ha nem a szemünkkel, akkor az ujjunkkal, miközben a kijelzőt nyomkodjuk.

 

Egy 2020-as jelentésben elemzők azt állítják, hogy pár éven belül átlépheti a 100 millió darabot is a hajlítható eszközök eladása. Sajnos az Apple nem úgy néz ki, mint aki be szeretne lépni erre a piacra, inkább várnak amíg kiforr a technológia, és akkor mutatják be a saját elképzelésüket. Azt se felejtsük el, hogy ők most az AR okos szemüvegükkel vannak elfoglalva, ami idén ősszel mutatkozhat be. A szabadalmak és folyamatos próbálkozások pedig inkább csak azért vannak, hogy ne maradjanak le a konkurenciától. Az okos órák terén is megtapasztalhattuk, hogy az Apple Watch előtt nem volt egy igazán jó okos óra sem. Már több éve gyártottak ilyen eszközöket, amikor az Apple bemutatta a saját verzióját, ezzel is utat mutatva a többieknek.

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése