Kiszivárgott képen az iPhone 13 kamerarendszere

Almás Pletykák   |   2020.05.28 - 19:30   |   Írta: ARPII   |   3221
28. máj Kiszivárgott képen az iPhone 13 kamerarendszere

Ilyen lehet a 2021-es iPhone.

Az iPhone 12 még meg sem jelent, de egy kiszivárogtató, név szerint Fudge már a 2021-es iPhone-ról pletykál nekünk. A fiatalember, a jövőbeli kamerakiosztásról hozott nekünk hasznos információkat.

 

A képen látható mobil négy kamerával rendelkezik majd, amik a következő tulajdonságokat rejthetik magukban Fudge szerint:

 

  • 64MP-es széles látószögű lencse, 6x-os digitális zoomal
  • 40MP-es telefotó lencse, 3x-5x-ös optikai zoomal és 15x-20x digitális zoomal
  • 64MP-es anamorfikus lencse, videó felvételhez
  • 40MP-es ultraszéles látószögű lencse, 0,25x fordított optikai zoomal
  • LiDAR 4.0

 

Maga a kiszivárogtató is szóvá tette, hogy ezeket az információkat nagy fenntartással kell kezelni, hiszen az iPhone 13 megjelenéséig még rengeteg idő fog eltelni, amíg még sok minden változhat. Az nem is kérdéses, hogy az Apple már jó előre kiterveli a termékek tulajdonságait, azonban ezek csak tervek, amik idő közben változhatnak. Így nem lehetünk abban biztosak, hogy a 2021-es iPhone dizájnja már kőbe lenne vésve.

 

A fent említett információk nagyban eltérnek az iPhone 11 számaitól, igaz az Apple folyamatosan fejleszti a mobiljai kameráit, hiszen ez az egyik, ha nem a legnagyobb pont, ahol domboríthatnak a konkurenciával szemben. Azonban sosem arról voltak híresek, hogy a számokkal szeretnének kitűnni, ezúttal viszont lehet hogy változik a helyzet.

Eddig a csúcsmodell, az iPhone 11 Pro egy 12MP-es széles látószögű, egy 12MP-es ultraszéles látószögű, és egy 12MP-es telefotó kamerával volt felszerelve, ami nagyon szépen teljesített a konkurenciával szemben. 2020-ban viszont már több gyártó is elhagyta a 12MP-es szenzorokat, és felugrottak 64MP-re vagy akár 108MP-re is, amit bizonyos szempontok szerint lehetetlen utolérni egy kisebb felbontású szenzorral.

Több pletyka is szólt arról, hogy talán már idén léphet az Apple szenzor ügyben, az iPhone 12-es szériával. Ha minden igaz, akkor egy 64MP-es széles látószögű kamerát kapunk majd, a telefotó lencse pedig már 3x-os optikai zoomra is képes lehet, ezen kívül azonban nem sokat hallhattunk kamera fronton.

 

A legtöbb hír a 3D-s kamera technológiáról szólt az iPhone 12-őt illetően, ami szerint megkaphatja majd a LiDAR szkennert, amit a 2020-as iPad Pro-ban láthattunk először. Idén marad a három kamerás kiosztás a Pro modelleket illetően, a kistesó pedig be kell hogy érje majd kettővel. Ezután, 2021-ben megtörténhet az ugrás a négy szenzor felé, legalábbis Fudge szerint.

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése