Újra tervezőasztalon az AirPower

Almás Pletykák   |   2020.03.23 - 11:24   |   Írta: ARPII   |   1136
23. márc Újra tervezőasztalon az AirPower

Egy év után elővették a projektet.

Emlékeztek még az Apple AirPower elgondolására? Elméletileg három eszközt tudott volna egyidejűleg tölteni, vezeték nélkül, egy iPhone-t, egy Apple Watch-ot és egy AirPods-ot. A projektet azonban körülbelül egy éve törölték, mivel az Apple hatalmas erőfeszítések árán sem tudta elérni a termékei minőségével szemben támasztott magas elvárásait az AirPower esetén. Ez az eszköz ugyanis nem akármilyen vezeték nélküli töltő lett volna, az Apple itt is a legjobbra törekedett. Tizenhat darab réz tekercset akartak elhelyezni a töltőben, aminek segítségével nem csak bizonyos pontokon tudott volna tölteni az eszköz, hanem az egész felületén. Ez sajnos túlmelegedési problémákhoz vezetett, ami korántsem szerencsés. Többek között ezért is állították le a projektet, amiről mi is írtunk Nektek korábban.

 

Jon Prosser Twitter posztja alapján azonban az AirPower feltámadni látszik poraiból. Állítása szerint ez egy belsős projekt, amit nem rég hoztak vissza. Ez azonban még nem garancia arra, hogy bármikor is láthatunk majd belőle egy tömeggyártásban elérhető terméket.

A fő feladat a tekercsek újratervezése, hogy ezáltal jobban ki tudják szorítani a hőt, a prototípusok pedig már készülnek.

A riport ad némi reményt, szóval kíváncsian várjuk a jövőbeli infómorzsákat, amik remélhetőleg igazolják ezt. Természetesen, ameddig az Apple részéről nem igazolják vissza az ügyet, addig kezeljük fenntartással az információkat. Ti mit gondoltok az AirPower-ről, szükség lenne rá?

 

Forrás: pocketnow

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése