Az Apple hamarosan lecseréli pillangómechanikás billentyűzetet

Almás Pletykák   |   2019.07.07 - 17:26   |   Írta: H.A   |   2353
07. júl Az Apple hamarosan lecseréli pillangómechanikás billentyűzetet

Az Apple hírek forgatagában talán a legismertebb elemző Ming-Chi Kuo, aki gyakran eltalálja, hogy min is dolgozik a cupertinói vállalat, épp ezért érdemes rá figyelni.

Balról a régebbi ollómechanika, jobbról pedig az újabb pillangómechanika

Kuo most úgy véli, hogy az Apple a MacBookokban vissza fogja cserélni a billentyűzetet a pillangómechanikás megoldásról a klasszikus ollómechanikás változatra.

Szerinte az első új ollómechanikás MacBook az idei MacBook Air lesz, a sima MacBook és a MacBook Pro pedig csak jövőre búcsúzik el a pillangómechanikától.

Az Apple még a 2015-ös MacBookkal mutatta be a pillangómechanikás billentyűzetet, amit azóta megkapott a MacBook Pro és a MacBook Air is, de sajnos több okból sem szerették meg a felhasználók. Egyrészt a kisebb mélység miatt néhányaknak nehezebb a gépelés ezeken a billentyűzeteken, másrészt pedig sokkal kevésbé ellenállók a porral és kosszal szemben, mint a hagyományos billentyűzetekben található ollómechanika.

Ha igaznak bizonyul Kuo állítása, az új billentyűzet ollómechanikás lesz, ráadásul üvegszállal is meg lesz erősítve, hogy tutira bírja a strapát:

Sikeres fejlesztéseket tettek egy új ollómechanikás billentyűzet felé. Ez javítaná a gépelési élményt a nagyobb utat megtevő billentyűkkel, és tartósabb is lenne az üvegszállal megerősített billentyűstruktúrának köszönhetően.

Ha ez az új ollómechanika ahhoz hasonló lesz, mint ami jelenleg a Magic Keyboardban található, akkor szerintem tényleg fellélegezhetünk majd.

Egyedül az a sajnálatos, hogy a MacBook Pro csak 2020-ban fogja megkapni az új ollómechanikát, de legalább utána kivezetésre kerül a jelenlegi, megosztó, pillangómechanikás megoldás.

Kuo szerint:

Úgy hisszük, hogy a ráncfelvarrt MacBook Pro modellek is megkapják majd az új ollómechanikás billentyűzetet 2020-ban, és az azzal felszerelt MacBook modellekből 2020-ban 500-700%-kal több fogy majd, mint idén. Annak ellenére, hogy a pillangómechanika vékonyabb, mint az ollós megoldás, úgy gondoljuk, hogy a felhasználók többsége nem veszi majd észre a különbséget. Továbbá az új billentyűzet jobb felhasználói élményt is nyújt majd, ezzel segítve az Apple profitjának növekedését. Épp ezért azt jósoljuk, hogy a pillangós billentyűzet hosszútávon végleg el fog tűnni.

Még ha Kuo-nak igaza is van, akkor is 4 éve velünk él már a pillangómechanikás billentyűzet és az Apple nagyon lassan reagált a kritikákra. Ennek ellenére mindenképp jó lesz, ha megbízhatóbb billentyűzeteink lesznek, amiken még jobb is lesz gépelni.

Neked mi a véleményed a pillangómechanikás billentyűzetről? Fogsz pezsgőt bontani, ha az Apple tényleg lecseréli őket?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése