Ősszel jöhetnek az új MacBookok

Almás Pletykák   |   2019.07.04 - 09:49   |   Írta: N Marcell   |   2163
04. júl Ősszel jöhetnek az új MacBookok

Egy vadonatúj, 16 hüvelykes modell mellett a frissített Pro és Air gépek is befuthatnak.

Egy új, Forbes által publikált ipari elemzés szerint az Apple még 2019 őszén piacra fog dobni egy eddig sosem látott MacBook modellt, aminek egyik legfontosabb jellemzője a 16 hüvelykes kijelzője lesz. Az elemzés szerint a gép paneljének felbontását 3072×1920-ra növelik majd, ami jóval részletesebb, mint a jelenlegi csúcsot jelentő 15 hüvelykes MacBook Pro 2880 x 1800 képpontja. A professzionális felhasználóknak szánt gépek felbontása egyébként már 2012 óta ennyi, úgyhogy lassan aktuális lehetne némi ráncfelvarrás ezen a téren is.

Mivel a 15 hüvelykes MacBook Prókat idén már frissítették egyszer újabb processzorokkal és átdizájnolt billentyűzetekkel, így az lenne a logikus, ha a 16 hüvelykes modell egy külön termékvonalat kezdene az Apple felhozatalában. Ez azonban magával hoz egy komoly árcédulát is: a spekulációk szerint akár 3000 dollárt (kb. 855 000 forintot) is elkérhetnek majd az új laptopért, ami magyarországi adókkal együtt akár egymilliós kezdőárat is jelenthet itthon.

 

 

Az elemzés szerint a laptop gyártásának tervezett kezdete 2019 szeptembere, havonta pedig körülbelül 250 000 darabot raknak majd össze belőle. A kijelző panelje valószínűleg még mindig LCD marad (mivel az Apple csak később tud áttérni a mini-LED technológiára), és az LG gyártósorairól érkezik. A 16 hüvelykes MacBook ötlete egyébként nem új, hiszen az egyik legmegbízhatóbb Apple elemző és jós, Ming-Chi Kuo már februárban meglebegtette, hogy egy nagyobb laptop érkezhet a cupertinói óriáscég boszorkánykonyhájából. Akkor még úgy írta le a gépet, mint egy „16-16,5 hüvelykes kijelzővel és vadonatúj kialakítással rendelkező MacBook Pro”. Kuo télen azt is feldobta, hogy a 13 hüvelykes MacBook Pro megint csak frissítést fog kapni, és akár 32 GB RAM-ot is lehet majd bele konfigurálni. Nos, ezt a jövendölést is alátámasztja a most felbukkant elemzés: elméletben a MacBook Prók és Airek specifikáció egyaránt növekedni fognak, éppen abban az időszakban, amikor a 16 hüvelykes gép is megérkezik. Így mind az Air, mind a Pro vonal frissülne, illetve egy új termékcsoport is bemutatkozna – már csak a 12 hüvelykes, vékonyka MacBook maradna törődés nélkül.

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése