Durván megerősödhetnek idén a MacBook Prók

Almás Pletykák   |   2018.07.04 - 22:50   |   Írta: SzavaRicsi   |   2477
04. júl Durván megerősödhetnek idén a MacBook Prók

Újabb különös teszt jelent meg a GeekBench listáján. Ezt tudhatja az idén érkező 13 colos MacBook Pro?

Egy érdekes MacBook Pro modell ütötte fel a fejét nemrég a GeekBench listáján, amely nem kizárt, hogy a 13 colos Apple laptop idén érkező változata. A nemrég tesztelt gépben egy Intel Core i7-8559U processzor hasít, ami az Intel legfiatalabb, Coffee Lake családjának tagja. A négymagos 2,7 GHz-es chip hatalmas ugrás lenne a mostani kétmagos processzorokhoz képest.

Konkrétan akkora, hogy ez a 13 colos Pro modell hasonló erővel büszkélkedhetne, mint a mostani 15 colos modellek. A tesztet LPDDR3 típusú RAM-mal végezték, ami ha marad az egész MacBook Pro családban, akkor idén sem számíthatunk 32 GB-os gépekre. A tesztben is csak feleennyi memória dolgozott.

Az Intel i7-8559U legnagyobb előnye, hogy már négy maggal és nyolc szállal operál. Korábban ugyanebben a kategóriában két magon és négy szálon futtathattuk a számításokat. Az alap órajel itt már 2,7 GHz, ami Turbo Boosttal akár 4,5 GHz-ig is felkúszhat. A gyórsítótár kapacitása a magok számával egyetemben a duplájára nőtt, így már 8 MB SmartCache-sel dolgozhatna az új 13 colos Pro.

Még egy izgalmas részlet, hogy a tesztet a MacOX High Sierre legfrissebb fejlesztői változatán futtatták, amit ha az Apple végzett, akkor azt jelentheti, hogy még a Mojave indulása előtt bemutatnák az új gépeket.

Gyakorlatilag ezeket az információkat nem vehetjük biztosra, sőt. Érdemes észben tartani ezt a hírt, ahogyan azt is, hogy a GeekBench eredmények egész könnyen manipulálhatók. Mindenesetre reménykedünk, hogy az Apple valami hasonló méretű teljesítménynövekedéssel készül az idei évre.

Forrás: AppleRider/9to5Mac




Kommentek megjelenítése