A Beats gondozásában jelenhet meg a HomePod kistesvére

Almás Pletykák   |   2018.05.31 - 17:00   |   Írta: N Marcell   |   1661
31. máj A Beats gondozásában jelenhet meg a HomePod kistesvére

Az olcsóbb hangszóró talán fellendítené a lagymatag HomePod-eladásokat.

Nyílt titok, hogy az Apple kissé le van maradva az okoshangszórók terén, ezt pedig sokan a HomePod árának tulajdonítják. A főbb gyártók (Amazon, Google, Sonos) termékei közül az Apple-é a második legdrágább címet tudhatja magáénak, a Google Home Max után - éppen ezért teljesen hihető a pletyka, ami a kisebb, olcsóbb HomePod megjelenését állítja. Hol van ebben a trükk? - kérdezhetnénk. Nos, a szóbeszéd hihetetlenebb része, hogy a 200 dollár környékére saccolt eszköz a Beats márkanév alatt jelenne meg, nem az Apple sajátjaként. 

Ez az állítás (ami a kínai Sina nevű oldaltól érkezett) rengeteg kérdést vet fel. Miért érne meg az Apple-nek a Beats alá venni a terméket? Persze, így próbálkozhatnának a kicsit kirívóbb dizájnnal és színekkel, hiszen az Apple-t amúgy is sokan savazzák a homogén, egy-két színű termékpaletta miatt. Az alkatrészek is olcsóbbak lehetnének, így a “HomePod Mini” megtarthatná a prémium kialakítást az alacsonyabb ár mellett. Viszont most jöhetnek az igazán nehéz kérdések, amit a brandekkel körüli játszadozás felvet. 

  • Mi lesz Sirivel?
  • Ha már Sirinél tartunk, mi lesz az összes többi Apple-technológiával? (pl. Airplay) 
  • Ha nem ruházzák át az asszisztensüket a Beatsre, akkor mégis hogyan lesz okoshangszóró a HomePod Mini?
  • Ha pedig megteszik, akkor vehetjük úgy, hogy innentől kezdve mosódni fog a határ a két cég között?
  • Akarjuk mi ezt? 

Egyelőre sem az Apple, sem más forrás nem erősítette meg a Beatses részre vonatkozó pletykát, úgyhogy nem kell komoly spekulációba mélyednünk. Ha pedig mégis összejönne egy ilyen kollaboráció, akkor a dolog jó oldalát kell néznünk, és elképzelni azt a rengeteg fantasztikus Apple X Beats terméket, amit a projektnek hála kaphatunk (kezdve az Apple fejhallgatóval).

Forrás: AppleRider / CNET

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése