Vezeték nélküli VR/AR szemüvegen dolgozhat az Apple

Almás Pletykák   |   2018.05.03 - 20:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2378
03. máj Vezeték nélküli VR/AR szemüvegen dolgozhat az Apple

Az Apple egy szemüvegben ötvözné a két, éppen ezekben az években kibontakozó technológiát.

Egy, a VR és az AR technológiákat kombináló szemüveg fejlesztésébe kezdett nemrég az Apple – írja a Cnet. Az amerikai oldal értesülései szerint 8K-s megjelenítőkkel és vezeték nélküli csatlakozással érkezik a T288-as projekt.

Ugyan tényként kezelték a szemüveg érkezését, mégis nagyon kevés információt derítettek ki az Apple szemüvegéről. Ami biztos, hogy Tim Cook régóta kacsintgat az AR technológiákkal, és ő maga is elmondta nemrég, hogy külön hangsúlyt fektetnek majd a kiterjesztett valóságra.

Az iPhone-ok és az iPad-ek tekintetében már korábban elkezdték a kísérletezést, de a legfrissebb pletyka szerint 2020-ra egy erre szakosított szemüveget is piacra dob az Apple.

A 8K kijelzők és a vezeték nélküli csatlakozás két olyan tulajdonság, amelyekkel eddig nem találkoztunk a VR headsetekben. Külön érdekesség, hogy a pletyka szerint az Apple VR/AR szemüvegét egy 5 nanométeres gyártási technológiával készített processzor hajtaná, amelyet több szakember szerint lehetetlen elérni az említett időpontra. Viszonyításképpen az iPhone X csúcsmobil chipjét 10 nanométeres csíkszélességgel készítették.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése