Rengeteget fizet az Apple a Shazam-ért

Almás Pletykák   |   2017.12.10 - 21:15   |   Írta: Máté Gergő   |   2537
10. dec Rengeteget fizet az Apple a Shazam-ért

A Snap szintén komoly ajánlatot tett, de az Apple az esélyesebb.

Az almás vállalat dollármilliókat készül kifizetni a zenefelismerő cégért.

A legkésőbb jövőhét elején bejelentésre kerülő üzletet nagyjából 400 millió dollárért kötnék (három bennfentes személy információi alapján).  Ez az ár egyébként jelentős értékcsökkenést takar, hiszen a legutóbbi felmérés során a vállalatot 1 milliárd dollárra becsülték, de a Shazam értéke ígyis legalább 140 millió dollárral nőtt 2002 óta.

Elsőként a TechCrunch írt az üzletkötésről, amelyre valószínűleg a jövőhéten kerül sor. A Shazam vezérigazgatója, Rich Riley, és a vállalat szóvivője, Giovanni Bossio nem reagált az ismételt megkeresésre, az Apple pedig szintén elzárkózott a válaszadás elől.

A Shazam zenefelismerő technológiája egykor nagyon egyedinek számított, azonban mára igen egyszerű hasonló terméket készíteni. Úgy tűnik az Apple magáért a brand-ért fizetne, az említett technológiát pedig integrálná a jövő iOS rendszereibe.

Tovább bonyolítják az ügyet a Shazam korábbi egyezményei. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz így a Spotify-jal kötött megállapodásokkal (amely az Apple riválisa a zenei szolgáltatások terén), illetve a Snapchat-tel, amely a Shazam egy integrált verzióját alkalmazza a saját kamera képernyőjén.

A Snap korábbi ajánlatát az Apple túllicitálta, így szinte borítékolható az üzletkötés.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése