Ming szerint ez kimaradhat a 2018-as iPhone-okból

Almás Pletykák   |   2017.11.01 - 06:30   |   Írta: B Ádam   |   3411
01. nov Ming szerint ez kimaradhat a 2018-as iPhone-okból

A szakértő amondó, a cupertinóiak az egyik újításukat egyelőre mellőzik a jövő évi modelleknél.

A cupertinói cég szakértőjének számító Ming-Chi Kuo szerint az Apple a 2018-as iPhone-okból kihagyhatja a TrueDepth kamerarendszert. Kuo úgy hiszi, az iPhone X 3D érzékelői legalább egy évvel az androidos vetélytársak elé helyezik a vállalatot, éppen ezért az Apple inkább a jövő évi modellekre összpontosít, hogy a megfelelő időben jelenjenek meg a telefonok, és hogy ne legyen csúszás, nem kockáztatják meg a TrueDepth felhasználását.

A fent nevezett kamerarendszer számos innovatív technológiából áll össze, és ez ugyan jelentős gyártási problémákat eredményezett, valamint nagyban korlátozta a rendelkezésre álló kezdeti kínálatot, viszont a jövőben kamatostul megtérülhet ez az Apple-nek.

A TrueDepth lehetővé teszi a Face ID használatát, beállítása pedig igazán egyszerű. A kamera több mint 30.000 láthatatlan pontot vetít ki, majd ezek elemzésével alkot precíz dom­bor­zati térképet az arcról. Emellett több mint 50 apró izommozdulat elemzésével tükrözi az arckifejezéseket, amikkel akár 12, úgynevezett Animojit is előhívhatunk. A szelfizés akár 360 fokos kép készítésével is lehetséges, de ez igaz mindegyik felvételre.

A vetélytársaknak, többek között a Samsungnak és a Google-nek szintén ki kell majd küszöbölniük a fejlesztési és gyártási problémákat, hogy olyan terméket hozzanak létre, ami hasonló a TrueDepth kamerához. A Samsung ugyan már adott ki arcfelismerő képességekkel rendelkező modellt, de ez nem közelíti meg az Apple-ét, mivel csak 2D-re korlátozódik, így kevésbé biztonságos, és könnyebben átverhető.

Visszatérve az eredeti témához, Kuo szerint más területeken természetesen várhatóak fejlesztések az új készülékeknél, és a TrueDepth mellőzése mellett is bizakodóan vélekedik a 2018-as modellek kilátásairól.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikk:

​iPhone X  Árak-Vásárlás-Előrendelés a HasználtAlmán is.


Kommentek megjelenítése