Micsoda? Az Apple arcfelismerésre cseréli a Touch ID-t? 

Almás Pletykák   |   2017.07.04 - 21:45   |   Írta: Pausch Rita   |   2265
04. júl Micsoda? Az Apple arcfelismerésre cseréli a Touch ID-t? 

Újfajta arcfelismerő funkcióval érkezhet a legújabb iPhone készülék ősszel.

Ahogy azt már lassan kezdjük megszokni, dőlnek a pletykák az érkező iPhone 8-ról és ez feltehetően, a feltételezett szeptemberi bemutatóig csak fokozódik majd. Noha, egyre kevesebb újdonságról hallani és nagyrészt már csak ismétlésekbe bocsátkozik mindenki.

Most azonban a Bloomberg azt az értesülést szerezte valahonnan, hogy az Apple az iPhone 8 készülékhez egy egészen új arcfelismerő technológiát tesztel. Noha maga az arcfelismerés nem újdonság, sőt már a jubileumi iPhone kapcsán is felmerült a technológia, ám ez a hír most egy picit más. Ugyanis eszerint az Apple a Touch ID funkciótól fog búcsúzni, az új 3D technológiájú arcfelismerő javára. 

Az új funkció elvileg nem csak gyors lesz, de állítólag sokkal biztonságosabb is a Touch ID ujjlenyomat-olvasásnál. Ez utóbbit ugyanis már több módon is sikerült kijátszani. 

Az érzékelő gyorsasága és pontossága a funkció fókuszpontja. A forrás szerint, mindössze néhány század milliszekundum alatt le tudja olvasni a felhasználó arcát és feloldja a készüléket. Úgy tervezték, hogy még akkor is működjön, ha a készülék az asztalon fekszik, anélkül, hogy az archoz kellene emelni. A funkciót még mindig tesztelik és az is lehet, hogy nem kerül bele a legújabb készülékbe. Ugyanakkor a szándék az az, hogy leváltsa a Touch ID-t. Az Apple szóvivője viszont nem nyilatkozik erről.” – írja a Bloomberg.    

A Samsung Galaxy S8-nak is van hasonló arcfelismerő funkciója, ami felismeri az arcot és így feloldja a készüléket, sőt még írisz-szkennere is. Ám az is kiderült, hogy ez a funkció akár egyetlen fényképpel is könnyedén kijátszható, megtéveszthető.

A 3D feltérképezésen alapuló technológia azért feltehetően biztonságosabb lesz ennél, ha a Touch ID-t akarják érte száműzni…

Forrás: AppleRider/ Redmond Pie

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése