Az iOS 11 máris leleplezett egy pletykált iPhone 8 funkciót?

Almás Pletykák   |   2017.06.28 - 22:51   |   Írta: Pausch Rita   |   7543
28. jún Az iOS 11 máris leleplezett egy pletykált iPhone 8 funkciót?

Elég egy új hangfájlt felfedezni ahhoz, hogy mindenki izgatott legyen.

Az iOS 11 fejlesztői bétáját tesztelők észrevettek egy új töltésjelző hangot. Ez önmagában alapvetően még nem jelentene semmit, hacsak nem szóltak volna már hírek a vezeték nélküli töltés érkezéséről a várva várt legújabb iPhone készülék kapcsán.

A YouTube videóból is meghallgatható hangfájl neve „engage_power.caf”. Az új fájl hangzása jól megkülönböztethető, a „connect_power.caf” elnevezésű hangtól, amit minden iPhone tulajdonos jól ismer, hiszen akárhányszor töltéshez csatlakoztatja telefonját, hallhatja.

Az alábbi videóban összehasonlítják az új hangot a korábbival:

 

 

Az új hangfájl felfedezésével azonnal futótűzént söpört végig az Apple közösségen a feltételezés, hogy ez az új hang nem jelenthet mást, csakis a vezeték nélküli töltést. Meghallgatva az új hangot, valóban van benne valami, hiszen a hangzása valahogy tényleg légiesebb. Ugyanakkor azért kár lenne erre alapozva bármire is mérget venni, hiszen semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy ez most akkor azt jelenti, valóban. Ez csak egy spekuláció.

Már csak azért is, mert a fejlesztők szerint egy csomó olyan hangfájl van az iOS 10-ben és 11-ben egyaránt, ami teljesen használaton kívüli és nem úgy fest, hogy van bármilyen céljuk egyáltalán. Aztán mivel egyelőre béta szoftverről van szó, az sem biztos, hogy ez a hang bekerül majd a végleges verziójába az almás mobiloperációs rendszernek. Eleve a felfedezett új hang el sem érhető mobileszközről, kizárólag számítógépről. Viszont ebből a kisfajta felbolydulásból is jól látható, hogy a felhasználók mennyire nagyon várják az újdonságokat és eleve a legújabb iPhone készüléket. 

A vezeték nélküli töltés pletykája nem újdonság, már 2016 elején kezdődött a találgatás, hogy idén ez bekerülhet az iPhone funkciói közé. Azóta pedig számtalan pletyka érkezett a témáról. Ám, ha már a bizonyítékoknál tartunk, az, hogy az Apple idén februárban csatlakozott a Vezeték Nélküli Töltés Konzorciumhoz és felvettek egy rakat, a témában járatos szakembert már azért sugall valamit. Pluszban pedig itt van most ez az új hangfájl…

Forrás: AppleRider/ Macrumors

Kapcsolódó cikk:  

MentésMentés


Kommentek megjelenítése