Az Apple öt különböző csapattal is dolgozik a vezeték nélküli töltésen

Almás Pletykák   |   2017.02.23 - 23:41   |   Írta: Pausch Rita   |   4040
23. feb Az Apple öt különböző csapattal is dolgozik a vezeték nélküli töltésen

Idén szinte biztosra vehető, hogy megérkezik ez a funkció, a kérdés csak az, hogy mennyire lesz jó.

Noha elképzelhető, hogy az Apple a népszerű Qi szabványt használja majd vezeték nélküli töltéshez a legújabb készülékében. Ám az sem elképzelhetetlen, hogy egy teljesen más módszert választanak.

Egy új jelentés került napvilágra, ami szerint nemhogy egy, vagy két lehetőségnél tartanak, de egyből 5 különböző csapat dolgozik az új iPhone-ba kerülő vezeték nélküli töltés technológiáján.  

Eredetileg az elemzők és Alma-szakértők azt várták, hogy az Apple 5GHz-es rádió frekvenciát használ majd, beamformig megoldással, hogy teljes értékű vezeték nélküli töltéshez ne legyen szükség különleges töltőpadra. Most azonban úgy tűnik más lesz a helyzet, a legutóbbi értesülések szerint ugyanis pontosan olyan töltőt használnak majd, amilyeneket a rivális Samsung is.

Ám ez egyben azt is jelentené, hogy az almás cég (végre) felzárkózott a konkurenciához a vezeték nélküli töltés frontján, ahelyett, hogy élen járna, mint a régi szép időkben.  

A Qi töltés lehetőségét egyébként azért valószínűsítették sokan, mert az Apple csatakozott az ehhez a technológiához kapcsolódó Vezetékmentes Energia Konzorcium (WPC) csoporthoz.

Míg az Apple bőszen keresgéli a megfelelő módszert és technológiát a vezeték nélküli töltésre, addig viszont az idő halad és egyre sürgetőbbé válik, hogy nekilássanak az iPhone 8 gyártásának. Márpedig így kevéssé valószínű, hogy bármelyik technológia is készen áll majd addigra.

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk: 




Kommentek megjelenítése