2017 lehet a vezeték nélküli töltés éve az Apple-nél!

Almás Pletykák   |   2017.01.05 - 18:39   |   Írta: Gergő.H   |   3384
05. jan 2017 lehet a vezeték nélküli töltés éve az Apple-nél!

A pletykák kezdenek egyre inkább beigazolódni az idei iPhone vezeték nélküli töltéséről…

Az utóbbi időszakban rengeteget hallhattunk arról, hogy idén már semmiféle kábel nem fog kelleni az iPhone feltöltéséhez. Az Apple egyik lehetséges partnere, az Energous nemrégiben bejelentette, hogy az első igazi, vezeték nélküli töltőegysége 2017 végén kerül forgalomba.

Az Energous egy kizárólag vezeték nélküli töltőrendszerekkel foglalkozó cég. Ők állnak a WattUp elnevezésű technológia mögött, amely lehetővé teszi a konnektor melletti dekkolástól mentes készülék feltöltést, legyen az laptop, telefon vagy okosóra. A WattUp egy tápegység segítségével rádióhullámokat küld egy vevőegységnek, amely a legtöbb esetben egy antennát jelent, ezzel töltve fel az adott eszközt. Tulajdonképpen mintha csak a Wi-Fi-re kapcsolódnánk a házunkban. A WattUp rádióhullámai előreláthatólag nagyjából 5 méteres körzeten belül képesek tölteni az eszközeinket. Ha minden igaz, akkor a jövőben elegendő lesz csak belépnünk egy, az Energous tápegységével felszerelt szobába és máris rátettük a telefonunkat a töltőre! Lássuk is, hogyan működik a technológia a gyakorlatban!

 

 

A cég nemrég bejelentette, hogy az idei CES kiállításon Las Vegasban, 6 darab felvevő egységgel ellátott termékükkel is találkozhatunk már, azonban ezek feltöltéséhez még szükségünk lesz egy kisebb, érintkezésen alapuló összekötőegységre. Ezzel szemben az év végén érkező tápok méretben nagyobbak lesznek, viszont teljes mértékben biztosítják majd a vezeték nélküli töltést. Az Energous megerősítette, hogy a régebbi modellek bármilyen teendő nélkül képesek lesznek alkalmazkodni a későbbi technológiai újításhoz.

A két elektronikai cég együttműködésére több jel is utal. Az Energous megerősítette, hogy a világ öt legnagyobb elektronikai cikkek gyártásával foglalkozó cég közül kötött valamelyikkel megállapodást, kapcsolatban van az Apple beszállítói közül a Foxconn-nal és a TMSC-vel is, illetve az Apple és az Energous is tagjai az Amerikai Nemzeti Szabványokért felelős intézménynek.

A jack aljzat iPhone 7-ből való eltávolítását akár tekinthetjük a vezeték nélküli töltés megalapozásának is. Ha a pletyka beigazolódik, akkor minden bizonnyal egy jó évnek nézünk elébe!

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikk:
Napikütyü: XVIDA Okostelefon rögzítő és vezeték nélküli töltő
MWC 2016: vezeték nélkül is töltheted az iPhone-od
Vezeték nélkül lesz tölthető az iPhone 8?

SaveSave


Kommentek megjelenítése