Már tesztelik az Apple személyi asszisztensét?

Almás Pletykák   |   2016.09.23 - 21:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2159
23. szept Már tesztelik az Apple személyi asszisztensét?

Úgy tűnik, újabb készülékkel bővülhet az Apple palettája.

Az Amazon 2014-ben mutatta be az Echo elnevezésű személyi asszisztensét, amelyre a legnagyobb tech cégek is felfigyeltek. Az Amazon kütyüje mellett csak egy szavunkba kerül állítani a termosztáton, le-fel kapcsolni a villanyt, berakni egy zenét, vagy akár leolvasni az e-mailjeinket. Rengeteg dologra képes tehát az Amazon Echo, és minden funkciója a hangvezérlésen alapszik.

Az efféle sikeres projektekre pedig általában sokan felkapják a fejüket, és megpróbálkoznak a saját hasonló kütyüjük piacra dobásával. Úgy tűnik, hogy ebben az esetben is ez történt, mivel azóta a Google is elkezdte fejleszteni a Home névre keresztelt személyi asszisztenst, illetve lehetséges, hogy az Apple is valami hasonlóra készül.

A Bloomberg tőzsdei oldal beszámolója szerint többen is állítják, hogy már két éve elkezdődött az Echo konkurens fejlesztése. A pletyka szerint nemrégiben el is készültek az első prototípusok, és a projekt végre a tesztelési fázishoz ért.

A források szerint az Apple személyi asszisztensét a fejlettebb mikrofon és hangtechnika különbözteti majd meg a konkurens cégek termékeitől. Egyesek szerint bizonyos prototípusokba még kamerákat is szereltek, hogy felismerjék a beszélő arcát, illetve érzékeljék a hangulatát.

Amellett, hogy az Apple személyi asszisztense képes lenne vezérelni az erre alkalmas házi berendezéseket (villany, termosztát, stb.), valószínű, hogy a Siri által az iPhone-ban ismert parancsok többségével is megbirkózik majd.

Lehetséges, hogy a jövőben ‒ legyünk bárhol is a lakásunkban ‒, az Apple-nek köszönhetően csak egy szavunkba kerül majd üzeneteket küldenünk, Twitterre posztolnunk, leolvasnunk az e-mailjeinket, vagy információkat kérni az internetről egy közeli üzletről, vagy vállalkozásról.

A Bloomberg egy Apple szóvivőt is megkérdezett a személyi asszisztenssel kapcsolatban, aki természetesen nem kommentálta a feltételezéseket.

Kapcsolódó cikkek:
Az Apple újabb nagy lépést tett a környezetvédelem jegyében
Nagyon kevesen váltanak Androidról iPhone 7-re
Megérkezett az iOS 10.1 első bétája és még sok más

 


Kommentek megjelenítése