Az Alma saját tévésorozatokon dolgozik

Almás Pletykák   |   2016.03.27 - 18:58   |   Írta: Pausch Rita   |   1831
27. márc Az Alma saját tévésorozatokon dolgozik

Az alkalmazások világáról is készül sorozat!

Az Apple Will.i.ammel és a televíziós producerekkel, Ben Silvermannal és Howard T. Owens-szel, együttműködve, egy új sorozat gyártásán munkálkodik. A dokumentumfilm jellegű műsor témája az app készítés lenne.

Mivel a sorozat érkezése egyelőre csak az App Store-ból tudható, így semmilyen részlet nem ismert róla. Egyelőre nem tudni, hogy milyen formában lehet számítani az egyes részekre, de még csak a címét és a bemutató várható időpontját sem árulják el. Csak találgathatunk, hogy maga a műsor is egy appon keresztül lesz-e majd elérhető, vagy az App Store-t mutatja-e be, vagy sima televíziós sorozatként lesz letölthető az iTunes-ból.

Maga az ötlet Ben Silvermantól ered, aki olyan műsorok producere volt, mint például a hazánkban korábban a Viasaton vetített, és az Egyesült Államokban eddig már 17 évadot megélt, Biggest Loser (Zsírégetők), a szintén magyar csatornákon adott, Ki ez a lány? (Csúnya Betty) vagy a Tudorok című „történelmi” sorozat VIII. Henrik szerelmi életéről.

Eddy Cue, az Apple egyik alelnöke, aki többek között az iTunes-ért is felel, a The Wall Street Journal-nak adott interjúban beszélt a készülő sorozatról. Azt mondta a műsort, nem azért készítik, hogy jelezze az Apple szándékait a televíziózásban. Tavaly több pletyka is felröppent arról, hogy az Alma hollywoodi fejesekkel tárgyalt és valami igazán nagy dobásra készülnek. Ez állítólag mégsem erről szól.

Cue elmondta, hogy szerinte az App Store-ban a legnagyszerűbb dolog mindig az volt, hogy bizonyos emberek nagyszerű ötleteket valósítottak meg, de mindez nem jelenti, hogy akkor most az Apple gőzerővel nekiállna a műsorgyártásnak. Egyszerűen csak egy különleges projektet terveznek.  

Az Alma feltehetőleg azért érdeklődik ennyire a sorozatkészítés iránt, hogy felvehesse a versenyt, vagy legalábbis megőrizhesse pozícióját a Netflix-szel szemben. Akár egyetlen projektnek nevezi Cue, akár nem, a fent említetten kívül, Vital Signs (Életjelek?) címen készül az Apple-nek egy másik folytatásos műsora is. A műsorkészítési törekvéseknek a cupertinói cég részéről nagyon reklámszaga van. A Dr. Dre-ről szóló életrajzi dráma-sorozattal, nagy valószínűséggel az Apple Music-ot, míg az egyelőre még ismeretlennel, az App Store-t népszerűsítenék.

Kapcsolódó cikkek:
Netflix frissítés érkezett iOS-re
Dr. Dre is szerepet kap az Apple első saját TV sorozatában



Kommentek megjelenítése