A legbizarrabb Apple-lopások

AlmaBlogger   |   2023.09.19 - 21:30   |   Írta: Hidasi Ákos   |   12769
19. szept A legbizarrabb Apple-lopások

Ezekre senki nem számított...

Te mi mindent tennél meg egy új iPhone-ért? Sokan vagyunk, akik már jóval a vásárlás előtt kinézzük a modellt, ezt követően pedig kezdődhet a gyűjtögetés. Van abban valami jó érzés, amikor azt látjuk, hogy egyre közelebb kerülünk a célunkhoz, nem is beszélve arról a pillanatról, amikor végre a kezünkben fogjuk a készüléket.

Vannak azonban természetesen olyanok is, akik a kevésbé egyenes utat választják. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány olyan bizarr esetet, amikor az emberek igyekeztek kreatívan szert tenni az Apple termékekre.

 

Kábel rágás

Igen, jól olvastad. Ez az eset nem is olyan régen történt. Egy délkelet-kínai nő szokatlan megközelítést választott ugyanis az új iPhone-jának beszerzésére. Átrágta az iPhone lopásgátló kábelét egy helyi Apple Store-ban, hogy ezáltal megszerezzen egy iPhone 14 Plus-t.

A bolt által készített biztonsági felvételeken látszik, ahogy a nő megáll a pult előtt, és egy darabig figyeli a készüléket. Ezután meghozta döntését, úgy látta megfelel neki a készülék, így munkához is látott. Nekiállt tehát a telefon lopásgátló kábelét elharapdálni, és egy ideig rágni kezdte azt.

 

 

Némi rágás után a nőnek sikerült is kiszabadítania az iPhone-t a kábeléből. A telefont a táskájába rejtette, és végül elmenekült az üzletből. Természetesen a kábel megroncsolódása riasztást váltott ki, de a személyzet nem cselekedett azonnal.

A nő az iPhone ellopása után még egy darabig az üzletben maradt, és egy pillanatra végignézte a termékeket, végül elhagyta az üzletet. Amikor az üzlet munkatársai észrevették a leszakadt kábelt és az eltűnt iPhone-t, kihívták a rendőrséget.

A Qiu néven azonosított nőt 30 perccel az eset után - közvetlenül azelőtt, hogy hazaért volna - letartóztatták. A rendőrségnek elmondta, hogy egy telefont akart vásárolni, de az árakat látva úgy döntött, hogy inkább ellopja azt. A szóban forgó készülék, az iPhone 14 Plus 960 dollárba került a boltban. Bár abban azt hiszem egyetértünk, hogy néha rossz érzés ránézni az új telefonok árcéduláira, abban biztosak lehetünk, hogy nem ez a megfelelő módja a spórolásnak.

Az az igazság, hogy nem lennék meglepődve, ha ez az eset lenne az első ilyen jellegű lopás.

 

Falon keresztül

Idén áprilisban két Washington állam beli férfi több mint 400 iPhone-t lopott el mintegy 500 ezer dollár értékben az Alderwood Mall Apple Store-ból.

A két leleményes tolvaj egy hollywoodi filmbe illő tervet követve vitelezte ki a dollár-százezreket érő termékkupac meglovasítását. A két férfi az Apple háta mögötti kávézóba tört be először, majd a kávézó mosdójának falába vágott lyukon keresztül rámolták ki az Apple store készleteit.

"Két férfi betört az egyik kiskereskedelmi üzletünkbe. Hogy miért? Hogy lyukat vágjanak a fürdőszobánk falán, hogy hozzáférjenek a szomszédos Apple Store-hoz, és ellopjanak 500 ezer dollár értékű iPhone-t" - tweetelte Mike Atkinson, az érintett kávézó vezérigazgatója.

A vezérigazgató egy interjú során elmondta, hogy nem tudta, mire számítson, amikor hétfő reggel felhívta a rendőrség.

"Soha nem sejtettem volna, hogy az Apple Store mellett vagyunk, mármint hogy hogyan érnek össze a falaink" - mondta Marks. "Szóval valakinek tényleg ki kellett gondolnia a tervet, és hozzáféréssel kellett rendelkeznie a bevásárlóközpont alaprajzához."

Egy másik, Atkinson által közzétett tweetben a biztonsági kamera felvételei azt mutatják, hogy két gyanúsított kevesebb mint 15 perc alatt be- és kijutott az üzletből. Arról online nehezen találni információt, hogy vajon a tolvalyok végül előkerültek-e, az azonban biztos, hogy hiába ér rengeteget az ellopott áru, valójában lehet hogy semmit sem tudtak vele kezdeni. Az Apple ugyanis könnyedén letilthatja a szóban forgó készülákeit azok sorozatszáma és IMEI száma alapján.

 

Reptéri meló

2016 októberében nyolc embert vádoltak meg azzal, hogy részt vettek annak a 23 000 iPhone-nak az ellopásában, amik el a Miami Nemzetközi Repülőtér egyik raktárából hiányoztak. Az összesen közel 6,8 millió dollárt érő termékek ellopására a csoport egy álcázott nyerges vontatót használt, hogy elvigye a szállítmányt a repülőtérről.

A szövetségi ügyészek két külön összeesküvéssel vádolták az illetőket. Az egyik maguknak az iPhone-oknak az ellopására, míg a másik az 5S és 6S készülékek több hónapon át tartó értékesítésére vonatkozott.

A vádlottak közül heten bűnösnek vallották magukat, bár a nyolcadik vádlottat, egy Uber-sofőrként dolgozó férfit 2018 elején végül felmentették.

 

Egyéni probléma

Valószínűleg a valaha egy magánszemély ellen elkövetett legsúlyosabb iPhone-lopás során 2022 novemberében a Fifth Avenue Apple Store közelében egy férfitől 95 000 dollár értékben raboltak el összesen 125 darab iPhone-t.

A dolog sokkal rosszabbul is elsülhetett volna azonban, mert a férfi 300 iPhone 13-at vásárolt az üzletben, a vásárlásra pedig valamiért hajnali 1:45-kor kerített sort. A férfi három táskában vitte a készülékeket, és amikor a tolvajok rátámadtak, csak az egyiket vitték el tőle. Így tehát bár a nagybevásárlás kétharmada nála maradt, végeredményben kizártnak tartom, hogy felhőtlen lenne az öröme.

Ráadásul úgy tűnik, hogy az üggyel kapcsolatban nem történt letartóztatás.

 

Forrás: Indiatimes.ocm

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése