On the Rocks・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2020.11.10 - 08:22   |   Írta: Ca$h   |   1100
10. nov On the Rocks・AppleTV+

Egy nagyvárosi anyuka segítségre szorul.

A történet úgy kezdődik mint oly sok másik ezelőtt, a fiatal, humoros, szexi lány Laura (Rashida Jones) megismeri és füli szerelmes lesz a jóképű, humoros, intelligens és kedves Deanbe (Marlon Wayans), szerelmüket hamarosan meg is pecsételik az örök esküvel, amíg a halál el nem választ ugyebár. Nem sokáig láthatjuk őket turbékolni, mert rögtön ugrunk az időben minimum tíz évet, legalábbis az idősebb kislányuk korából erre lehet következtetni mert pontosan nem tudjuk. Zajlik a családi élet, Laura főállású anyukaként igyekszik megfelelni a számos kihívásnak miközben esténk szabadidejében (van ilyen?) könyvet próbálna írni. A határidő eléggé szoros lévén már előre el is adta a könyvet amiről meg is állapította hogy hatalmas nagy hiba volt. Míg Dean, a két gyermekes apuka látástól vakulásig dolgozik, próbál minél több pénzt keresni, felfuttatni a saját cégét. Nagyon úgy néz ki, hogy minden nehézség ellenére jól mennek a dolgok, bár sajnos ahogyan az lenni szokott mindenre jut idő csak éppenséggel egymásra nem.

Egyik este Dean hulla fáradtan beesik az ágyba, el kezdi csókolgatni feleségét, majd mikor az megszólal abbahagyja a közeledést, mintha nem az lenne az ágyban akire számított. Felesége pontosan tudja, hogy minden repülés előtt szerelme be szokott kapni egy-két Xanaxot, de valahogy ez a viselkedést furcsának tartja. Fel is hívja barátait, mindenkit körbe kérdez, de a legtöbben azt mondják hogy a férje csodálatos ember és apuka, nem kell ezzel foglalkozni. Aztán végül Laura nem bír magával és felhívja apját, aki kora ellenére még mindig megrögzött nőcsábász, egyszerre hímsoviniszta és szerelmes az egész női nembe, viselkedése és modora juttatta oda a családot, hogy válni kellett, de Laura kapcsolata még mindig jó vele. Az apja magából kiindulva természetesen rögtön rávágja, hogy sajnos több mint valószínű, hogy a férje csalja őt, nincs mit tenni, ilyen a férfi természet, a házasság természetellenes dolog, mi férfiak arra vagyunk kódolva hogy fenntartsuk a fajunkat, szórjuk a magot amikor csak tudjuk és ameddig csak tudjuk.

Laura eleinte nem akar hinni neki, elhessegeti a sok ökörséget amiket egyébként a valóban hihetetlenül sármos és hihetőnek tűnő apja szór felé, de egyre több olyan intő jelre lesz figyelmes, amik mind arra mutatnak, hogy a férjének bizony van valakije. Ezen a teórián az sem segít amikor egyik este elmegy egy céges bulira és kiderül, hogy a legtöbb alkalmazott fiatal és csábos kiscsaj, akik mind odavannak a férjéért. Laura nagyon szépen reagál ezekre, szelíd, intelligens, nem támadja le a férjét, de hazugság lenne azt mondani hogy nem gyanakszik és hogy nem fáj neki mélységesen ez az egész. Sofia Coppola klasszikus értelemben és minden szempontból New York-i filmet rendezett, a színészek, a sztori, a hangulat minden hamisíthatatlanul olyan mintha egy Woody Allen filmben lennénk. A párbeszédek, a történések, minden aspektusa értelmiségi szórakozás, kellemes és jó a szemnek, mind a léleknek és az elmének. Bill Murray egyértelműen viszi a hátán az egész filmet, lehet őt nem szeretni, de elvenni tőle a jogot és a címet mint minden idők egyik legviccesebb színészétől igencsak botor dolog lenne. Mióta Robin Williams meghalt nem sok olyan színész maradt mint ő, Bill Murray egész lénye vicces, teljesen mindegy mit csinál, vagy mit mond, ha áll egy helyben és csak néz, már az is vicces. Az ilyesmit nem lehet megjátszani, az ilyesmi belülről fakad, erre születni kell, az hogy emellett egy zseniális színész csak még többet hozzáad a hitelességéhez, amit nem lehet tőle elvenni.

Nem mintha a többi színész béna lenne, Rashida Jones imádnivaló, kedves kis nő, jól hozza azt a kicsit elkeseredett keserédes belefásult anyukát, aki teljesen elvesztette önmagát, amikor anyává kellett válni és belekerült abba a lehetetlen helyzetbe, hogy nem elég jó anyának lenni, valahogy a férjét is meg kéne tartani. A kismillió Wayans testvér közül az éppen aktuális Marlon is hozza a szintet, bár neki volt talán a legkönnyebb szerepe, mivel valószínűleg az életben is ilyen jópofa vicces és rendes srác, gondolom ez náluk már családi vonás. De hogy külsőleg mindannyian ugyanúgy néznek aki azon a mai napig csak nevetni tudok. Az Apple Originals hozta megint a megszokott színvonalat, a mostani sötét, szürke, bizonytalan, félelmekkel teli világban megint hozta azt a kellemes, pozitív, másfél órát amit már megszokhattunk. Lesz benne mondanivaló, elgondolkodtató részek, olyanok mint a vajon létezik olyan férfi aki képes monogám életet élni, vagy mit kell tennie egy nőnek ahhoz hogy sokig vonzó maradjon a férje számára? Lesznek érzelmek, meglepetések még fordulat is, illetve Bill Murray már önmagában is elég arra, hogy megnézzük a filmet, a monológjai, gondolatmenetei egészen elképesztőek, nagyon jól érzékeltetik vajon hogyan gondolkozik egy önimádó nőcsábász és hogy mért van az, hogy mindezek ellenére, legyen bármilyen idős mégis mindenki imádja őt. Nem kell olyan hatalmas nagy világrengető mozira számítani, ez csak egy péntek esti film ami a nehéz, pörgős, őrült hétből próbál kicsit kiszakítani és pozitív érzésekkel elindítani a hétvégét, mert minden jó ha a vége jó alapon erre nem is találhatnánk jobb platformot mint az AppleTV+.

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 6.6 | Rotten Tomatoes: 86% | Metacritic: 73
Ont he Rocks

Rendezte: Sofia Coppola
Írta: Sofia Coppola
Zene: Phoenix
Szereplők: Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans Jessica Henwick, Jenny Slate, Liyanna Muscat, Alexandria Mary Reimer, Anna Chanel Reimer

Játékidő: 1 óra 30perc

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó cikkek:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Greyhound filmkritika

>>> The Banker filmkritika




Kommentek megjelenítése