A Jailbreak érthető definíciója.

AlmaBlogger   |   2015.09.08 - 19:41   |   Írta: markov94   |   1702
08. szept A Jailbreak érthető definíciója.

Sokat beszélünk jailbreakről, de néha azt sem tudjuk mi az.

Sok szó esik Jailbreakről és különböző hackelésekről, gyakran a procedúrát túlbonyolítjuk és bele sem kezdünk, vagy a meg nem értett részleteitől félünk. Van aki attól fél, a dolog tönkreteszi a telefonját, valaki attól fél elveszíti a garanciát, más szimplán csak elítéli. Talán az aki belevág sem tudja,hogy mi  is a Jailbreak.
A 21. századi Homo nem túlzottan sapiens nyelvére lefordítva, a jailbreak egy hack ami arra szolgál,hogy beleférjünk a készülékünk olyan részeibe, amibe egyébként nem kéne. A jailbreakerek hozzáférhetnek a készülékük teljes Unix rendszeréhez.
Többnyire ezt arra használjuk,hogy menő programokat telepítsünk, vagy esetleg felülírjuk a készülékünk valamely részének a működését. Ha esetleg úgy tetszik, akkor képesek lehetünk egy oldal lapozásánál, az ikonok animációját teljesen megváltoztatni. Aki tanult programozást, az tudja,hogy maga az iOS rendszer is kódokból áll, és ezeket könnyen felül lehetne írni. Természetesen az Apple úgy alakította a rendszerét,hogy a közönséges halandók ne érhessenek a kódokhoz. A Jailbreak röviden feloldja ezt a gátat, és mostantól képes vagy te is bármilyen kódolásra a rendszerben. Természetesen legtöbben nem vagyunk ilyen okosak, ezért a hacker barátaink nem csak a gátakat feltörő jailbreaket adták a kezünkbe,hanem mellé előre legyártott kódokat is, amiket mi tweak-ekként töltünk le a Cidyáról. Ahogy látjátok, semmi illegális nincs ebben, és ahogy egy régebbi cikkemben elmondtam, a garancia sem feltétlenül veszik el. Ha az ember megbarátkozik ezzel a szimpla magyarázattal, a jailbrek se nem furcsa, se nem illegális. Szimplán valóra váltja az Apple jól bevált mondatát: Think different!
Elvégre ez az amit ma az Apple nem enged nekünk önszántából.

Kapcsolódó cikkek: Jailbreak vs Garancia!

Ne veszítsd el a Jailbreaked!

Újra iOS 6-os grafika?

A Jailbreaket mindenki kizárólag a saját felelősségére telepítse a készülékére! A HasznaltAlma.hu weboldal semmilyen felelősséget nem vállal a Jailbreakből adódó esetleges hibákért.

Köszönettel HasznaltAlma™

 


Kommentek megjelenítése