Luxus Kampuszt épít az Apple Texasban

Apple Hírek   |   2015.09.08 - 16:30   |   Írta: Érci Viktória   |   1153
08. szept Luxus Kampuszt épít az Apple Texasban

Az Apple szeretné megerősíteni jelenlétét a texasi Austinban.

Mint ahogy azt a vállalat még 2012-ben bejelentette, 300 000 000 dollárnyi összeget szán arra, hogy egy hétépületes „egyetemi fellegvárat” hozzon létre, amelyben 3600 alkalmazottat foglalkoztatnának.

2014 Júniusában Tim Cook meglátogatta a kampuszt, hogy az elsőként elkészült épületet megnyissa, s az Austin American - Statesman nevet viselő lap kapva-kapott az alkalmon, hogy elsőként láthassa az új egyetemi helyszínt.  Az Apple rendkívül gyorsan halad a munkálatokkal, a hétből négy épület már elkészült, s a további három befejezésére még egy bő évük van hátra.  

Az Austin American - Statesman így írta le a látottakat: az intézménytől kanyargós út vezet egészen a Research Boulevardig, mintegy 38 hektáros, fákkal teli területen keresztül. Ez lehet a világ második legnagyobb Apple által működtetett létesítmény. Méltán nevezhetjük luxus kampusznak, ugyanis ha a kaliforniai székhelyű nagyvállalat 2016-ban befejezi az építkezést, ezen a hatalmas területen komplex wellness központ, akupunktúrás, orvosi, szemészeti és fogászati szolgáltatásokkal, edzőterem, kávézó, és éttermek is helyet foglalnak majd, az egyébként mészkő-üveg irodaházak között.

Az Apple állítólag jó úton halad afelé, hogy megkaparinthassa a 35 000 000 dolláros adókedvezményt erre a műveletre, betartva minden szükséges kritériumot, és a helyi beszállítókkal szorosam együttműködve.

De itt még nincs vége az austini fejlesztéseknek, az Apple a most készülő kampusz mellett, további területeket vásárolt Austinban, irodaházak építésére.

Forrás: Macrumors


Kommentek megjelenítése