2020 December・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2020.12.29 - 12:23   |   Írta: Ca$h   |   833
29. dec 2020 December・Apple Arcade

Jöhet akkor a decemberi Apple Arcade csemegézés?

Warp Drive:

Az hozzám hasonló öreg vén rókák biztosan emlékeznek még az egyik örök klasszikusra a Wipeoutra. Sok-sok éven át PS exkluzív cím volt, számtalan folytatást megélt, még PSP-re is kijött, aztán sajnos nem csináltak belőle több részt. Éppen ezért örültem meg nagyon ennek a címnek, gondoltam talán képes lesz pótolni a hiányt, de sajnos első ránézésre úgy néz ki hogy nem igazán. Az egész játék hangulata és lendülete fiatalos, jópofa, a grafika kicsit olyan rajzfilmes, cellshade-szerű, a játékmenet sajnos így tapiképernyővel eléggé rémálomszerű, nem láttam opciót kontrollerre, de ha mégis van a játékban az sokat fog dobni rajta. Lehetőségünk lesz fékezni, ez kanyarban driftelést jelent, minél többet használjuk ezt a trükköt annál gyorsabban töltődik a gyorsítás (boost) illetve van egy warp funkció, amivel elvileg bele tudunk teleportálni az ellenfélbe ezzel őt kisodorva, de nem igazán sikerült még rájönnöm mikor használhatjuk és mikor nem. Alapvetően ez jellemző az egész játékra, hogy nem egyértelmű semmi benne. Pedig ennek a műfajnak a felhőtlen szórakozásról kellene szólnia.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Zombie Rollerz - Pinball Heroes:

A játék rögtön az elején szól nekünk hogy lehet nem tudjuk de ez bizony már a második rész, hát jól gondolták, mert sose hallottam még erről a játékról. ami nagy kár mert hatalmas nagy móka. Lépjünk túl azon, hogy erőltetik a jópofa sztorizgatást, ami az első kettő perc után már csak teher. Minden másban viszont fantasztikus a játék. Alapvetően van egy térkép amin haladunk előre, felfedezünk, kincsesládákat ásunk ki, dolgokat találunk, ellenfelekre bukkanunk, pont mint mondjuk a Final Fantasy korábbi részeiben. Maga a harc viszont hatalmas nagy móka, ugyanis az egész úgy van felépítve mintha egy flipperrel játszanánk, a különbség csak annyi, hogy a flipper legnagyobb nehézségi faktorát amikor is leesik a golyó, szinte a nullára sikerült redukálni, ugyanis a bal illetve jobb kar eléggé összeér ahhoz hogy fenntartsa a golyót. Persze ha extra bénák vagyunk és nyitva hagyjuk az egyik oldalt akkor le tud esni, de ekkor sem lesz véges a golyók száma, csak némi HP-t veszít emberünk. A cél mindig az lenne hogy letakarítsuk a pályát a zombiktól, erre számtalan látványos módszerünk lesz, a sima kigolyózáson kívül, lesznek speckó képeségeink, szuperképességeink sőt még maga a golyó is tud lőni egy-egy sorozatot amikor feltöltött a képessége, szóval móka móka és móka ezerrel.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Alba (A hónap játéka):

Az Alba egyértelműen az egyik olyan játék ami miatt az ember előfizetett az Apple Arcade-ra, most már több mint egy éve. Benne van minden ami miatt szeretjük ezt a szolgáltatást, egyedi, aranyos, különleges grafika, mondanivaló, tanítójellegű játékmenet. Maga az egész játék olyan mintha arra oktatná a fiatalokat hogyan leegyenek értékes, tisztességes, becsületes emberek, vagy éppenséggel minket felnőtteket akarnak emlékeztetni arra, milyen tiszta és csodálatos dolog volt gyereknek lenni. Amikor nincsen semmi gondunk az ég világon, amikor még igazán szerettük az álatokat és az embereket, amikor még minden kaland volt és a nyári szünet maga volt a megtestesült csoda. Alba az imádnivaló kislány csak egy eszköz mindehhez. Adott lesz egy hatalmas sziget tele kalandokkal és mindenféle küldetéssel, miközben okostelefonunk applikációjának köszönhetően arra törekszünk hogy megismerjünk és azonosítsunk minden élőlényt a szigeten, közben ha szemetet látunk összeszedjük, ha szennyest látunk teregessünk (vagy éppen fordítva) a játék célja az hogy minél kedvesebbek, segítőkészebbek, értékesebb emberek legyünk mint valaha. Van ennél csodálatosabb cél? Ennél értékesebb eszme? Ez kérem szépen Alba, a hónap játéka … köszönöm a figyelmet!

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: * *

 

Down in Bermuda:

Mindig is érdekelt hogy vajon mi vanna titokzatos Bermuda Háromszögnél? Akkor ez bizony a te játékod, főszereplőnk egy második világháborús pilóta aki sokakhoz hasonlóan eltűnt ebben a titokzatos helyen, a történéseket harminc évvel később vesszük fel, ami eléggé fura hiszen emberünk ezalatt a piszkosul sok idő alatt gyakorlatilag szinte semmit nem tudott előre haladni, sebaj, most itt leszünk neki mi hogy végigkísérjük a nem éppen mindennapi kalandon. A játékról nekem a Room jutott eszembe, tudom ez elsőre kicsit furának tűnhet, de a pályán lévő mindenféle logikai feladványok, kapcsolók nyomogatása, karok húzogatása, a továbbvezető út megtalálásáról nekem ez a mestermű jutott eszembe, és minden esetben ha egy játék rá hasonlít és jól csinálják akkor biztosak lehetnek a sikerben. A Bermudának is sikerült ezt elérni, legalábbis nálam mindenképpen, érdemes telefonról iPadre váltani első körben, azért mert szegény iPhone-unk fel fog gyulladni az első öt percben, másodsorban meg azért mert a kismillió apró kapcsoló és kar keresgélése jóval hatékonyabban fog működni nagyobb képernyőn. Imádtam a játékot, mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Earth Night:

Na most aztán piszkosul szégyellem magam, az Earth Night a legtöbb játékos szemében egy majdnem tökéletes játék miközben engem annyira nem fogott meg hogy az már szinte fájdalmas. Pedig szeretem a rohanós játékokat lásd Rayman Mini. Csak megyünk előre és nincsen semmi más dolgunk csak ugrani, esetleg rúgni, vagy csinálni amit kell. A gondom ezzel a játékkal hogy fogalma nem volt róla mit mikor kell csinálni, állandóan csak nekimentem az ellennek, rosszkor ugrottam, rosszkor csináltam mindent, nem tudtam hozni azt a remek és egyedi ritmust amit a játék diktál és megkövetel, persze lehet velem van a baj, az én több mint harminc éves rutinom volt ehhez kevés. Nem tudom, de többszöri próbálkozásra és karakterváltásra se jött át a feeling … mindenkitől elnézést kérek akik sok más teszterhez hasonlóan el vannak ájulva ettől a kis játéktól, de én nem vagyok, ez van … sorry.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Exit the Gungeon:

Vannak elmebeteg játékot, fárasztó ötletek, angol vagy éppen fekete humor. Képzeld el hogy mindezt egybegyúrod és csinálsz belőle egy játékot. Az exit the Gungeon (Gungeon? Most komolyan?) pont ilyen. Komolyan meg kellett erőszakolnom magam hogy játszak vele, hiszen a java részét beszélgetések és fárasztó szövegek olvasgatásával fog eltelni, ha ezt nem bírod vagy mindig túl szoktad nyomni, akkor ez a játék nem neked lett kitalálva. Rögtön az elejétől fogva érezhető lesz rajta, hogy a szövegelésen van a hangsúly minden más csak másodlagos, szóval neked kell eldönteni, hogy olvasgatni akarsz vagy játszani, mert sajnos a kettő ebben a játékban nem fér meg egymás mellett, ez persze csak az első benyomás volt, lehet később már nem így lesz, de addig nem jutottam el sajnos.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Explottens:

Az évet nem is zárhatnánk jobb kis játékkal mint az Explottens, azt hogy most pontosan mi van, meg mi miért történt szerintem nem érdemes firtatni, persze van sztori meg háttértörténet, ha nagyon érdekel nézd meg a kezdő animációt. Ami a lényeg hogy mi egy macska vagyunk egy kis kompakt hajóban, amivel igencsak mozgékonyan képesek vagyunk mindent szanaszét lőni, ha pedig igazán jók vagyunk megjelennek a haverok akik mindezt meg ötszörözik majd tízszerezik. Az Explottens egy vérbeli árkád lövölde, azokból is a legjobb fajta, remek feszültséglevezető játék egy nehéz nap után vagy éppenséggel egy nehéz év után mint mondjuk a 2020, ami egy olyan év amiről jobb nem is beszélni, max csak elfelejteni minél hamarabb. lényeg a lényeg minden shoot’em’up rajongónak kötelezővé teszem ezt a szuper kis játékot!

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva, mindenkinek boldog Új Évet Kívánunk sok-sok kitartást és együtt bízzunk abban, hogy 2021 már jobb lesz. Sziasztok! A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Alba a Wildlife Adventure

>>> Apple Arcade 2020 November

>>> Apple Arcade 2020 Október




Kommentek megjelenítése