Wordie・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.12.13 - 08:35   |   Írta: Ca$h   |   466
13. dec Wordie・Watchlabor

Na akkor játsszunk egy kicsit a szavakkal!

Szeretünk a szavakkal játszani, a szavakkal játszani különösen nagy móka, főleg nekünk magyaroknak akik nem kicsit választékos nyelvvel lettünk megáldva. De ugye a Wordie egy amcsi játék, az igazán kőkemény szavakkal játszós emberek viszont más nyelveken is szeretnének egy kis kihívást. Hát kérem szépen, itt van a sok közül a Wordie, hogy miért éppen ez? Mert lehet játszani Apple Watchon is.

 

A Wordie alapkoncepciója az lenne, hogy adott négy kép, ezekről a képekről pedig kell lennie egy szónak ami mindegyikről beugrik az embernek, és ez lenne a megoldás. Abban az esetben ha sehogy sem akar eszünkbe jutni semmi, kérhetünk egy betűt segítségül, ehhez aranyra (coin) lesz szükségünk, a kezdő készlet pillanatok alatt kifogy, ha többet szeretnénk akkor ugye azt valódi pénzért kell vásárolni. Illetve vannak egyéb tevékenységek  - például videók nézegetése - amikkel csigalassúsággal bár, de legalább biztosan tudunk magunknak némi aranyat farmolni. A legjobb megoldás mégiscsak az hogy kicsit törjük a fejünket és megpróbálunk rájönni a rejtvényre. Ugyancsak fizetős tartalomnak számít, ha tovább szeretnénk lépni a következő megfejtésre, ha át szeretnénk ugrani azt ahol éppen vagyunk, ellenkező esetben addig itt marad a játék amíg meg nem fejtük az adott rejtvényt.

Egy csomó egyéb dolgot is tudunk csinálni a telefonos változaton, egyrészt mi magunk is csinálhatunk feladványt, másrészt választhatjuk a gifes sorozatot is ahol nem sima képek, hanem mozgóképek vannak. Nem igazán értem hogy ez miben különbözik az előzőtől, talán csak annyiban hogy a képek könnyebben értelmezhetőek talán. Végül pedig de nem utolsó sorban lehetőségünk lesz arra hogy a haverokat kihívjuk egy kis multis csatározásra. A Wordie alapvetően egy nagyon jó kis játék lenne, a gond vele csak az, hogy a jelenlegi formájában tele van bugokkal. A reklámok sokszor lefagynak, van hogy megakadnak és nem lehet túljutni rajtuk csak akkor ha ugyanazt többször egymás után megnézzük, lehet hogy ez direkt van így? Remélem nem, mert nem kevés embert fognak emiatt elveszíteni ha így lenne. A fizetős tartalom pofátlan, leginkább arcátlanul magas; 1.99$-ért 300 coint kapunk ami egészen pontosan tíz betűre elég vagy tízszer tudjuk átugrani az adott nem kívánatos pályát. Hát nem tudom ki fog ezért pénzt adni, főleg ha csak ilyen kevés coint kapunk én biztosan nem.

   

A játéknak természetesen van Apple Watchos változata is, ami meglepően jóra sikeredett, a kicsi képernyő ellenére a képek tisztán láthatóak, bár kicsik a betük de nem túl nehéz eltalálni őket, igaz Series4 támogatás még mindig nincsen rá, eleve frissítés egy éve nem jött az egész játékra, ami eléggé gyanús. De a legnagyobb baj azzal van, hogy vannak olyan feladványok amik egész egyszerűen lefagyasszák a játékot. Ilyen a „cake”-es rejtvény, aminél nem választhatunk „k” betűt, pedig egyértelmű, hogy a feladvány a cake. Sajnos nem tudunk túllépni a rejtvényen, nem tudunk kilépni se, szóval az egyetlen megoldás ha letöröljük és újra rakjuk az egész  játékot. A Wordie egy igazán jó kis játék lehetne ha a készítők kicsit áldoznának rá a drága idejükből és olvasnák az emberek folyamatos csalódott értékelését. De nem teszik, szóval amondó vagyok, hogy szedd le és toljad addig amíg nem jön szembe egy sütis feladvány vagy valami hasonló, ami csupán csak a készítők részéről való oda nemfigyelés miatt megoldhatatlan ... kár érte, többre is vihette volna.

Szerintünk: 2/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.
Kommentek megjelenítése