Perfect World Mobile・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.12.02 - 10:27   |   Írta: Ca$h   |   2696
02. dec Perfect World Mobile・Tesztlabor

Egy tökéletes világban nem érhet baj ... vagy mégis?

Talán vannak még olyanok akik emlékeznek rá – bevallom én nem tartozom közéjük – de a Perfect World egy nagysikerű PC-s MMORGP volt tizenkét évvel ezelőtt, ezalatt az idő alatt több mint egy tucatnyi folytatása készült, vagy közvetlenül vagy pedig ebben a világban. Hatalmas rajongótábora volt ami, nyilvánvalóan a World of Warcraftből táplálkozott és olyanokból akik azt már megunták. Persze nem vehette fel a versenyt a nagy versenytárssal szóval szépen lassan elenyészett a semmibe. De a készítők úgy érezték hogy több mint egy dekád után talán újra eljött az ideje egy kis ráncfelvarrásnak.

A Perfect World már annak idején is egy elképesztően szép játéknak számított, most viszont az újragondolása különösen jót tett neki, bátran ki merem jelenteni, hogy minden idők egyik legszebb mobilos játéka, ami nagy szó hiszen nem kevés tündöklő gyémánt van a felhozatalban. Ha pedig mindemellett belegondolunk, hogy egy egyszerre több tucatnyi embert megmozgató MMORPG-ről beszélünk, akkor a dolog igencsak dicséretes a készítők részéről. A harc minden területen zajlani fog, szárazföldön, víz alatt és a levegőben is, hőseinknek semmi sem szabhat határt, a szabadság ami megadatott döbbenetes, főleg hogy egy hihetetlenül hatalmas világot járhatunk be és fedezhetünk fel, talán még a korábbi PC-s változatál is nagyobbat, de ezt nem tudom pontosan megmondani.

Első körben ki kell választanunk a három lehetséges faj közül ami nekünk a legszimpatikusabb, minden fajhoz tartozni fog kettő kaszt, ezeken belül van ahol választhatunk hogy férfit vagy nőt szeretnénk kalandozni vinni. Minden kasztnak alaposan le van írva a feladatköre, illetve tartozik hozzá egy igencsak látványos, klasszikusan anime stílusban (annak ellenére hogy a cím kínai) megrajzolt döbbenetes bemutatkozó mozdulatsor, aki ekkor nem lesz szerelmes a játékba az inkább el se kezdje. Miután kiválasztottuk a fajt és a kaszot, egy megdöbbentően részletes karaktergenerálással fogunk találkozni, ahol a legkisebb részletekig (testfelépítés, smink, tetoválás stb.) csinosítgathatjuk karakterünket. Ez persze lehetőséget ad arra, hogy valami igazán groteszket alkossunk vagy éppenséggel létrehozhatjuk akár a tökéletes nőt is, a dolog teljesen ránk van bízva.

A kasztokat természetesen a jól megszokott triumvirátusba lehet sorolni, lesz a support gyógyító pap, lesz az elöl harcoló tank és lesz a félközelből lövöldöző DPS varázsló. Ránk van bízva hogy melyiket választjuk, olyan nagyon nagy különbség nem lesz köztük élményben, látványban viszont mindenképpen. Ugyanis ahogyan az a mobilos játékokra jellemző, adott lesz a képernyő jobb oldalán egy 5-6 ikonból álló gyorsgomb csokor a skillekhez, így azonnal látni fogjuk éppen melyik elérhető és hogy mikor lesz elérhető újra. Ha egy skillen pár másodpercig ott tartjuk az ujjunkat akkor kapunk róla egy rövid leírást. Ha ezzel nem törődünk akkor bőven elég lesz a támadási gombot nyomogatni, miközben a skilleket is felváltva rázúdítjuk ellenfeleinkre. Abban az esetben ha még ezt sem akarjuk csinálni, a játékban van természetesen auto harc is, gondoltak a lustákra akik csak mozizni szeretnek. A játék egyébként nem tartogat magában olyan sok kihívást, ha pedig már kezd csökkenni az életünk akkor a játék átveszi a z irányítást és legtöbb esetben kihúz minket a slamasztikából. Olyan az egész mintha tényleg csak a látványra és az élményre mentek volna rá, nulla kihívással. Persze ilyen rövid idő alatt nem tudtam annyira belemélyedni a játékba, lehet a későbbiek során akár meg is tudunk majd halni, bár bevallom ez nekem még nem sikerült.

Ahogyan az összes RPG-ben lenni szokott, itt is ugye az lenne a legfőbb célunk hogy végighenteljük az egész világot, megtakarítva azt a mindenféle mocsoktól, három fronton harcolva, egyedül vagy másokkal, minél több XP-t szerezzünk, minél jobb cuccokat magunkra aggassunk, lépjük a szinteket és fejlesszük a skilljeinket. Magát a fejlődési rendszert nem vitték nagyon túlzásba, de ha akarunk akkor eléggé komolyan bele is lehet mélyedni. Az „enhance” menüpont alatt tudjuk a felszerelésünket fejleszteni (refine) vagy éppenséggel lélekköveket (soulstone) beléjük heggeszteni, a köveket szerencsére bármikor kivehetjük és bármit berakhatunk helyette, ellentétben a többi játékban ez nem fog vagyonokba kerülni. A „skill” menüpontot választva fogjuk látni az alapképességeinket, amiket kellő skillpont fejében fejleszteni tudunk majd, illetve a kis jobb oldali menüben elhelyezhetjük azokat amiket a legtöbbször használni szeretnénk. Egy bizonyos szint után tovább fejlődhetünk (S&D), a varázsló esetében Sage és Demon lehetünk, ami további döbbenetes mennyiségű skillel jár, illetve lesznek hétköznapi skilljeink is a „Life” menüpontban, olyanok mint horgászás vagy éppenséggel főzés. Végül pedig de nem utolsó sorban, bizonyos küldetéseket teljesítve növelhetjük a „Cultivaton” szintünket ami ugyancsak további extrákkal erősítenek minket olyanokkal, mint több HP, magasabb támadás vagy éppen védekezés.

A játék nem véletlenül MMORPG, az lenne a lényege hogy minél több embert megismerjünk, csatlakozzunk egy klánhoz és a többiekkel együtt induljunk kalandozni, fejlődni, a játék sava borsa ekkor kezdődik csak igazán. Abban az esetben ha nem találtunk még megfelelő klán magunknak sem kell elkeseredni, ugyanis a zászlóval jelölt bal oldali „Team Up” menüpontban bármikor csatlakozni tudunk más játékosok által indított partykba, itt számtalan eseményben részt vehetünk, lehet csak szimplán ellenfeleket fogunk darálni, az is lehet raidbe visznek minket vagy éppen valami dungeonba, vagy bármilyen challenge-be. Az se baj ha a party sokkal erősebb nálunk, ha elfogadják a  jelentkezésünket és magukkal visznek elképesztően sokat tudunk fejlődni már pár perc játékkal is. Ilyenkor az XP és a loot garantált. Az esemény után is együtt maradhat még a csapat és mehetünk velük további kalandokra, esetlegesen barátokat szerezhetünk magunknak, illetve kihasználhatjuk a „Get Master” menüpontot, aminek köszönhetően valaki felkarol minket és kitanít mindenre amit a kasztunk csak tud. A játékban döbbenetes tartalom van és számtalan módon lehet vele játszani. Megtehetjük hogy komolyan beleássuk magunkat, megismerünk embereket, csatlakozunk egy klánhoz, egy mester mellé szegődünk kitanulunk mindent, odafigyelünk a skillekre, szakosodásokra, cuccokra, fejlesztésekre és részt veszünk mindennap minden eseményben amiben csak lehet. De azt is megtehetjük, hogy csak casualben toljuk, naponta pár órát, ellötyögünk, elhülyülünk és halálosan lazán vesszük az egészet, automatikusra rakva mindent, gyakorlatilag filmnézés helyett ezt a játékot nézzük ahogy magában szépen elvan. A dolog csak rád van bízva, te hogyan szeretnél játszani?

A Perfect World méltó újragondolása egy valaha legendás játéksorozatnak, akik annak idején imádták nem biztos hogy megtalálják benne azt amit annak idején szerettek, de hogy rengeteg új embert fognak szerezi a rajongók táborába az is biztos. Viszont a jelenlegi erős felhozatalban a játék már nem tud olyan sok újdonságot felmutatni ami miatt elhagynánk esetlegesen kedvenc címeinket. Van benne tartalom bőven, van benne látványosság nem is kevés, de kétlem hogy bárki is többet játszana vele 1-2 hétnél, de ne legyen igazam, legyél te az első aki rácáfol erre, az én véleményem és értékítéletem szerint ez ma már csak egy erős közepes osztályzatra elég.

Szerintünk: 3/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése