Siri nem értett egyet a meteorológussal

Videók   |   2019.12.02 - 10:40   |   Írta: Kosztalma   |   2355
02. dec Siri nem értett egyet a meteorológussal

A BBC időjósa igazán meglepődött, amikor előrejelzésébe beleszólt a csuklóján lévő Apple Watch.

Siri az Apple Watch-on képes időzítők beállítására, hívások indítására és még sok minden másra, valamint az időjárással kapcsolatos kérdésekre is felel. Néha akkor is, amikor senki se kérdezte.

Legalábbis erre jött rá Tomasz Schafernaker, amikor csütörtökön a BBC-n az aktuális időjárást vázolta fel és az óráján futó Siri közbeszólt, hogy szerinte nem fog esni a hó.

 

 

Schafernaker azt ecsetelte, hogy esni fog a hó az Egyesült Államokban és az is elképzelhető, hogy Európában is havazik majd, ekkor szólt közbe Siri, hogy „nincs hó az előrejelzésben”.

A BBC meteorológusa megpróbált továbblendülni az aprócska malőrön, de műsorvezető kollégája nem hagyta annyiban a dolgot és visszakérdezett, „Azt hittem, hogy van hó az előrejelzésedben”, melyre Schafernaker azt válaszolta, hogy „Igen, de valószínűleg [Siri] nem tudja, hogy milyen helyről beszélek”.

Schafernaker Twitteren tisztázta, hogy nem direkt indította el Siri-t és az Apple-t próbálta okolni a dologért, de válaszban hamar megkapta, hogy csak bekapcsolva hagyta Siri felemeléssel történő aktiválását.

 

 

Ha ezt esetleg ki akarnád kapcsolni, az Apple Watch alkalmazás Siri szekciója alatt teheted meg.

Forrás: Szifon.com


Kommentek megjelenítése